Ο Παναιτωλικός την περασμένη εβδομάδα εξέπληξε το φίλαθλο κοινό με τρία αποτελέσματα-«βόμβες» σε επτά μέρες: εκτός έδρας νίκες για το πρωτάθλημα επί της ΑΕΚ (1-2) και επί του ΟΦΗ (2-4), καθώς και μια εντός έδρας επικράτηση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο με 2-1.

Για τις επιτυχίες, το παρόν και το μέλλον της ομάδας μίλησε στο zougla.gr ο Γιάννης Νταλακούρας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και επί δεκαετία μέλος του τεχνικού τιμ του συλλόγου, έχοντας φτάσει μάλιστα ως τη θέση του πρώτου προπονητή:

– Ο Παναιτωλικός μας εντυπωσίασε στα τρία τελευταία ματς…

– Έτσι όπως βλέπω την ομάδα, νιώθω ότι έχει αποκτήσει σταθερότητα, ειδικά στον αμυντικό τομέα. Όταν μια ομάδα δεν τρώει εύκολα γκολ, αισθάνεται σιγουριά και μπορεί να βγάλει εύκολα την ποιότητά της και να πάρει αποτελέσματα. Το επιθετικό πλάνο έχει σιγά-σιγά βελτιωθεί και τα παιδιά που παίζουν μπροστά έδειξαν τις ικανότητες που έχουν, με τα γνωστά αποτελέσματα.

– Μιας και αναφέρθηκες στους επιθετικούς, το βαρύ πυροβολικό μέχρι τώρα είναι δύο Έλληνες που έχουν σημειώσει από πέντε γκολ ο καθένας…

– Ο Καρέλλης και ο Βέργος είναι δυο παιδιά που έχουν πολλές παραστάσεις και προοπτικές αλλά ήταν σε πτώση, γιατί στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και ατυχείς συγκυρίες, κακές επιλογές κ.λπ. Στο Αγρίνιο οι δυο τους βρήκαν το περιβάλλον που ήθελαν για να δείξουν τις δυνατότητές τους. Ήταν πολύ έξυπνη κίνηση της διοίκησης να αποκτήσει τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές. Εδώ να σημειώσω ότι στην ομάδα υπάρχουν και πολλά ντόπια ταλέντα, όπως ο Μαλής, ο Λιάβας και ο Μπελεβώνης.

– Και οι φετινοί ξένοι προσφέρουν, συνεχίζοντας την παράδοση των εύστοχων επιλογών του συλλόγου…

– Σίγουρα προσφέρουν γιατί είναι παίκτες επιπέδου. Ο Παναιτωλικός ανέκαθεν έφερνε καλούς ξένους, γιατί το scouting δουλεύει καλά. Έχουν έρθει κατά καιρούς στην ομάδα ξένοι που άξιζαν περισσότερο απ’ ό,τι όλοι νόμιζαν και στον Παναιτωλικό έδειξαν τι μπορούσαν να κάνουν. Επειδή αυτό που λέμε παραγωγή ταλέντων έχει γίνει μια πιο σύνθετη διαδικασία, να θυμίσω ότι ο Φρεντ είναι ναι μεν ξένος, αλλά ως ταλέντο τον ανέδειξε ο Παναιτωλικός.

– Είναι έργο προπονητή οι πρόσφατες επιτυχίες;

– Ο Αναστασίου έχει καταφέρει να βρει τη χημεία της ομάδας και να πάρει από τον κάθε παίκτη αυτό που πρέπει. Η πρόσληψή του αποτελεί μια αμφίδρομη θετική συγκυρία: Στο πρόσωπό του ο Παναιτωλικός βρήκε τον άνθρωπο που θα του δώσει κάτι διαφορετικό και ο ίδιος βρήκε ένα ήσυχο λιμάνι για να δουλέψει. Έτσι, νιώθω ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει ακόμα περισσότερα πράγματα.

– Δηλαδή ο Παναιτωλικός μπορεί να «χτυπήσει» την πρώτη εξάδα και να μπει στα play off;

– Ξέρεις, αυτή η κουβέντα μπορεί και να μας προσγειώσει ανώμαλα, αφού στο ποδόσφαιρο παίζουν ρόλο και παράγοντες όπως οι συγκυρίες, η τύχη κ.λπ. Μπορεί η ομάδα να χτυπήσει εξάδα φέτος ή μπορεί του χρόνου. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η ομάδα να αποκτά ταυτότητα, κι αυτό θα βελτιώνει τα πράγματα συνεχώς.

– Η σοβαρή και σταθερή διοίκηση που έχει ο σύλλογος είναι μεγάλο όπλο του Παναιτωλικού…

– Το μεγαλύτερο αγκάθι στους συλλόγους είναι το οικονομικό. Στην περίπτωση του Παναιτωλικού, η παρουσία του κυρίου Κωστούλα αποτελεί εγγύηση. Τυχαίνει να έχω ζήσει από κοντά τον Κωστούλα. Η νοοτροπία του είναι κάτι καινούργιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει καταφέρει να την επιβάλει στην ομάδα σιγά-σιγά και με ωραίο τρόπο. Αυτό που κατά καιρούς λείπει από τον σύλλογο είναι οι αγωνιστικές επιτυχίες. Να βρει δηλαδή η ομάδα τη χημεία της για να αναδειχθεί το οικοδόμημα του προέδρου. Δεν σας κρύβω ότι στο μυαλό και στη φιλοσοφία του Κωστούλα είναι ο Παναιτωλικός να γίνει αυτόνομος, να βγάζει μόνος του τα έξοδά του. Θα έλεγα, γενικά, ότι οι ιδέες του Κωστούλα είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά.

πηγή zoogla.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...