«Ντου» από παντού στον Γιάννο για εξοπλιστικά με διώξεις για δωροδοκία και ξέπλυμα

Μπορεί η προανακριτική της Βουλής να «χωλαίνει» η δικαιοσύνη όμως για πρώτη φορά «πυροβολεί» με νέα στοιχεία και διώξεις τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ- Σε «κλοιό» ο Παπαντωνίου ενώ είναι θέμα ωρών η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι πορείες τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από το ορόσημο του 1996 και μετά. Τότε που ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχασε την πρωθυπουργία για λίγες ψήφους από τον Κώστα Σημίτη. Πρώτο βιολί της κυβέρνησης Σημίτη ο ένας, πρωτοκλασάτος υπουργός μεν , σε φθίνουσα πορεία ο δεύτερος. Ο Γιαννος Παπαντωνίου ήταν αυτός που έβαλε την χώρα στην ΟΝΕ, ένα λαμπερό πολιτικό προσωπο, ο Ακης Τσοχατζόπουλος  σταδιακά αποσυρόταν από την πολιτική με βολές από παντού για «μίζες» , δωράκια», και ακριβά ακίνητα. Ακολούθησε Αρμαγεδών. Ο Άκης βρέθηκε στη φυλακήν και στη χλεύη, ενώ ο Γιάννος όσο κι αν ερευνήθηκε, ουδείς πέραν μιας παράβασης του πόθεν έσχες (για ένα υψηλο ποσό βέβαια) μπόρεσε να του προσάψει με επίσημο τρόπο και στοιχεία κάτι άλλο. Τα χρόνια πέρασαν και επειδή η ζωή κάνει κύκλους, την ώρα που ο Τσοχταζόπουλος ετοιμάζεται να βγει από τη φυλακή, ο κλοιός σφίγγει γύρω από τον διάδοχο του στον υπουργείο Άμυνας.

Ο ΑΚΗΣ

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δικηγόροι  του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να ρυθμίσουν την καταδίκη του για το πόθεν έσχες( 5,5 χρόνια και 210.000 πρόστιμο) ώστε να κατατεθούν τα 200.000 ευρώ της εγγύησης και να αποφυλακιστεί εντός της ημέρας. Όλα εξαρτώνται δηλαδή πλέον από την ταχύτητα που θα κινηθεί ο γραφειοκρατικός μηχανισμός,  τη στιγμή που αυτή η κωλλυσιεργία έχει προκαλέσει τεράστια νευρικότητα στον πρώην υπουργό ο όποιος θυμίζει θηρίο στο κλουβί μετρώντας τις ώρες για να βγει από τις φυλακές μετά από 5 χρόνια.  Το κορυφαίο της ιστορίας είναι ότι η αποφυλάκιση δεν έγινε χθες 9μεταξύ άλλων αιτιών) και γιατί καλείται να παραδώσει το διαβατήριό του το όποιο όμως (!!!) του είχαν κατάσχει ήδη πριν από πέντε χρόνια όταν του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για την υπόθεση του πόθεν έσχες. Και δεν το έβρισαν οι υπηρεσίες μεταξύ τους!!!  

ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

Στον αντίποδα  μπορεί η προανακριτική της Βουλής για την περίπτωση των εξοπλιστικών που συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου να δείχνει ασθενή σημεία ζωής, πλην η δικαστική έρευνα φέρνει σειρά νέων διώξεων για δωροδοκία και ξέπλυμα και σειρά νέων στοιχείων εναντίον του. Βέβαια αν ποτέ μετουσιωθούν σε πραγματικά δεδομένα που θα τον φέρουν ενώπιον της. Ήδη από την Παρασκευή η νέα εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ικανοποίησε το αίτημα της ανακριτρίας Ηλιάνας Ζαμανίκα για την  άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της δωροληψίας, δωροδοκίας και  ξεπλύματος μαύρου χρήματος γεγονός που οδηγεί στη  δρομολόγηση διερεύνησης αδικημάτων που δεν «μπλοκάρονται» από παραγραφή. Η δίωξη αφορά  υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων , που ερευνώνται στη διαδικασία της κυρίας ανάκρισης με κεντρικό πρόσωπο, τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου κυρίως δε για τις φρεγάτες.

ΤΑ ΛΕΟΠΑΡΝΤ

Η δεύτερη αφορά την κύρια σύμβαση για τα Λέοπαρντ η οποία διερευνάται(!!!) 14 χρόνια και μόλις τώρα κατέληξε στα ανακριτικά γραφεία με δίωξη κατά παντός υπευθύνου για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Πρόκειται για σύμβαση 1,7 δις ευρώ η οποία αφορά και τον Γιάννο Παπαντωνίου.   

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/281911-Ntoy-apo-pantoy-ston-Gianno-gia-exoplistika-me-dioxeis-gia-dorodokia-kai-xeplyma ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...