«Ντου» της ελβετικής αστυνομίας σε σπίτια παραγόντων για το Μουντιάλ του 2006

Η ελβετική δικαιοσύνη προχωρά με γοργούς ρυθμούς την έρευνα για την υπόθεση του Μουντιάλ του 2006. Η Γερμανία διοργάνωσε το συγκεκριμένο παγκόσμιο κύπελλο, με τα ΜΜΕ ν' αναφέρουν πως υπήρξαν δοσοληψίες στο παρασκήνιο για να πάρει το «χρίσμα» από τη FIFA και να διοργανώσει τους αγώνες.Μάλιστα στην Ελβετία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα «έφοδος» της αστυνομίας σε αρκετά σπίτια παραγόντων της FIFA, ενώ στη λίστα των υπόπτων στο σκάνδαλο προστέθηκε και τ' όνομα του πρώην γενικού γραμματέα της παγκόσμ

Η ελβετική δικαιοσύνη προχωρά με γοργούς ρυθμούς την έρευνα για την υπόθεση του Μουντιάλ του 2006. Η Γερμανία διοργάνωσε το συγκεκριμένο παγκόσμιο κύπελλο, με τα ΜΜΕ ν’ αναφέρουν πως υπήρξαν δοσοληψίες στο παρασκήνιο για να πάρει το «χρίσμα» από τη FIFA και να διοργανώσει τους αγώνες.

Μάλιστα στην Ελβετία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα «έφοδος» της αστυνομίας σε αρκετά σπίτια παραγόντων της FIFA, ενώ στη λίστα των υπόπτων στο σκάνδαλο προστέθηκε και τ’ όνομα του πρώην γενικού γραμματέα της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Ουρς Λίνσι.

«Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας επιβεβαιώνει ότι στις 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε έρευνα της αστυνομίας στις οικίες υπόπτων», ανέφερε σχετικά η ανακοίνωση του γραφείου του Ελβετού εισαγγελέα.

Η εισαγγελία συνεχίζει έτσι την έρευνα για την υπόθεση ανάληψης του Μουντιάλ το 2006 και τις καταγγελίες για φοροδιαφυγή, σχετικά με το ποσό των 6.7 εκατ. ευρώ, που έστειλε η ομοσπονδία στη FIFA. Η ελβετική δικαιοσύνη επικεντρώνει την έρευνά της σε αυτή την «περίεργη» πληρωμή από την οργανωτική επιτροπή του παγκοσμίου κυπέλλου του 2006 προς τη FIFA, τα χρήματα της οποίας ενδέχεται να μην έχουν χρησιμοποιηθεί όπως προβλεπόταν.

Η γερμανική ομοσπονδία, από την πλευρά της, έχει ανακοινώσει ότι δεν έχει βρει κάποια ένδειξη για ατασθαλίες στη διαδικασία, κατά την οποία κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Μουντιάλ. Η ομοσπονδία, επίσης, γνωστοποίησε ότι συνεχίζει να ερευνά το πως χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα της πληρωμής από τη γερμανική οργανωτική επιτροπή προς την παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία για το… πολιτιστικό πρόγραμμά της.

Θέση στο θέμα έχει πάρει και ο (τότε) επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος διέψευσε, με κατηγορηματικό τρόπο, τα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν ότι η ομοσπονδία φέρεται να εξαγόρασε τη διοργάνωση του 2006 πληρώνοντας το ποσό των 6,7 εκατομμυρίων ευρώ σε μέλη της FIFA.

Να σημειώσουμε πως τον Ιούλιο του 2000 η Γερμανία επικράτησε 12-11 στη σχετική ψηφοφορία της Νότιας Αφρικής, η οποία θεωρείτο φαβορί και τελικά διοργάνωσε το Μουντιάλ του 2010, και κατέκτησε το δικαίωμα να φιλοξενήσει την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, ο βαθύπλουτος ιδιοκτήτης της πολυεθνικής αθλητικής εταιρίας «Adidas», Ρόμπερτ Λούις Ντρέιφους, δάνεισε το ποσό αυτό, το 2000, στην επιτροπή διεκδίκησης του Μουντιάλ 2006, με σκοπό να εξαγοράσουν οι Γερμανοί ψήφους παραγόντων της FIFA!

Εντελώς… τυχαία στη συνέχεια ο Ντρέιφους κέρδισε το διαγωνισμό της FIFA και ανέλαβε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία και του 2010 στη Νότια Αφρική.

Δικαιώματα που απέφεραν στην εταιρία του κέρδη εκατοντάδων εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί πως για την υπόθεση αυτή διεξάγει έρευνα και η εισαγγελία της Φρανκφούρτης.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...