Δημόσια θέση για το θέμα της λειψυδρίας των δυτικών συνοικιών της Ναυπάκτου εκφράζει με επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Νίκος Δημητρόπουλος.

Αναλυτικά αναφέρει:

Δεν είναι η ώρα των ευθυνών, θα αποδοθούν και αυτές, αλλά συνοπτικά να πούμε δυο πράγματα. Το πρόβλημα της λειψυδρίας των δυτικών συνοικιών  το καλοκαίρι είναι εδώ και κάποια χρόνια.

Επί Τάκη Λουκόπουλου και συγκεκριμένα μετά από επίμονη προσπάθεια της Πρόεδρου,  τον τελευταίο χρόνο πριν τις εκλογές, κ. Αγγελικής Σμπούκη εντάχθηκε σε πρόγραμμα και ήταν έτοιμο να προκηρυχτεί το έργο της αντικατάστασης του δικτύου της Παλαιοπαναγιάς  έως τις εργατικές κατοικίες, με πλατύτερες σωληνώσεις ώστε να κατανέμει μεγάλες ποσότητες νερού στο δίκτυο της περιοχής που πλουσιοπάροχα φτάνει από τον Εύηνο. 

Δεν θα αποδώσω άμεσες ευθύνες στο Δήμαρχο ούτε στο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ που είναι δέσμιος των πολιτικών επιλογών του, αλλά και οι δύο γνωρίζουν ονόματα και καταστάσεις που δημιουργούν κωλύματα στην προκήρυξη του έργου, που έπρεπε να γίνει από πέρυσι. Καλές οι ισορροπίες στα εσωτερικά τους, αλλά κατά το μέρος που αφορούν την ασφάλεια και την υγιεινή των κατοίκων δεν χωράνε εξυπνάδες και δικαιολογίες  και πρέπει να δοθούν λύσεις και να αποδώσουν ευθύνες όπου και αν βρίσκονται. Ονόματα και διευθύνσεις θα τα πούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με το παρόν όμως θέλω να απευθυνθώ στου συνδημότες μου, να ζητήσω να  υπάρξει συνευθύνη  μεταξύ μας μήπως τη βγάλουμε και φέτος το καλοκαίρι. Δώσαμε  ένα τέτοιο παράδειγμα με τον κορωνοϊό .  ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΡΔΕΥΣΗ ΜΕ ΝΕΡΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ. Εκτιμάται ότι άνω του πενήντα τοις εκατό του νερού κατευθύνεται στην άρδευση, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι άμεσα η ΔΕΥΑΝ πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά τον κανονισμό με μεγάλα πρόστιμα και αστυνόμευση, καθότι προηγείται η ύδρευση των ανθρώπων, πόσο μάλιστα η ασφάλεια και η υγιεινή  εν μέσω Κορωναιού, να μην έχουν δηλαδή νερό οι άνθρωποι για να ποιούν αλλά και για  την σωματική τους υγιεινή.

Εδώ ακριβώς ς είναι και η ευθύνη του καθενός μας. Θα θυμίσω στους παλαιότερους και κυρίως στα χωριά μας όταν καλλιεργούνταν,   ότι το καλοκαίρι σηκώνονταν τη νύχτα στις δυο, στις τρεις, στις τέσσερις με τη σειρά τους να ποτίσουν για να τους φτάσει το νερό και μάλιστα εθεωρείτο αυτονόητο. Γίνονταν και καυγάδες βέβαια αλλά δεν είναι της ώρας αυτό.

Αν και δεν επιτρέπεται, αλλά έστω από αγαθή πρόθεση όλων μας να χρησιμοποιείται το νερό ύδρευσης  για άλλους σκοπούς μετά τις έντεκα, δώδεκα το βράδυ, ώστε να έχει προηγηθεί η φροντίδα των ανθρώπων και να μην δημιουργείται αυτό το τεράστιο πρόβλημα, διαφορετικά θα υπάρξει ρήξη και αστυνόμευση. Έχει μια αξία όμως να δούμε αν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας .Νερό  υπάρχει άφθονο, απλώς δεν μπορεί να διοχετευθεί την ίδια στιγμή στο δίκτυο.

Εννοείται ότι εκφράζω προσωπικές απόψεις αλλά περιμένω και μια κατανόηση, ιδιαίτερα φέτος με την πανδημία, αλλά και να μην δυσφημίζουμε την πόλη μας που τόσος αγώνας γίνεται από την άλλη μεριά για την προβολή της



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...