bb

Με τη φράση αυτή ξεκίνησε την τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του δήμου Ναυπακτίας για το 2021 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας ο δημοτικός σύμβουλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Νίκος Δημητρόπουλος.

Ο κ. Δημητρόπουλος ο οποίος χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δραστήριος όσον αφορά τις τοποθετήσεις του στο σώμα,από την πλευρά της αντιπολίτευσης σηκώνωντας το κύριο βάρος της μαζί με τον επικεφαλής του πρώην δήμαρχο Τ.Λουκόπουλο,ανέφερε ότι οι απορροφήσεις είναι πάρα πολύ χαμηλές,θα πρέπει να υπάρξουν σαφείς διαχωρισμοί όσον αφορά τα χωριά που βρίσκονται γύρω από τη Ναύπακτο,των οποίων ο προϋπολογισμός εδώ και χρόνια δεν είναι σαφής και ανταποδοτικός.Οφείλεται,τα χωριά αυτά-συνέχισε ο κ.Δημητρόπουλος-να αντιμετωπιστούν σαν ενιαία ενότητα,όπως είναι οι υπόλοιπες δημοτικές ενότητες.Στον ηλεκτροφωτισμό των 100.000 ευρώ ασκείται ρουσφετολογική πολιτική,ενώ η δημοτική αρχή αρνείται τον οποιοδήποτε έλεγχο,προκειμένου να υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα για καλύτερη κατανομή και λειτουργία του ηλεκτροφωτισμού.

Το Ξενία είναι ιδεοληψία

Το ξενία θα δούλευε,αλλά είναι ιδεοληψία υποστήριξε ο κ. Δημητρόπουλος και αυτή η ιδεοληψία συνίσταται στο ότι ο τότε δήμαρχος Ναυπάκτου Κ.Κονίδας είχε δώσει σε γνωστό επιχειρηματία επί του τουρισμού να το λειτουργήσει,ενώ ο κ.Νταουσάνης μετέπειτα δήμαρχος πήρε πίσω αυτή την απόφαση έχοντας άλλα σχέδια,φορτώνοντάς μας έναν εργολάβο που είχε σκαλωσιές 3 με 4 χρόνια,μετά ήρθε ο Παπαθανάσης που κατάφερε να απεμπλέξει νομικά την κατάσταση,για να έρθει ο κ. Μπουλές που ήθελε όπως το τουριστικό καταφύγιο να το εντάξει στο πρόγραμμα jessica με 7 εκατομμύρια δανεισμό,ερχόμενος ο κ. Λουκόπουλος για να σας το παραδόσει ώστε από την πλευρά σας να μη μείνει τίποτε άλλο από το να το εξοπλίσετε και να το λειτουργήσετε.Και για το λόγο αυτό,θα πρέπει να ανοιχτεί ένας νέος κωδικός για τον εξοπλισμό του Ξενία,όπως και για αγορά πλατανιών ή για αγορά ακινήτων και τη μελέτη της Παλαιοπαναγιάς.

Για το τουριστικό καταφύγιο

Στο κεφάλαιο αυτό που ουκ ολίγα έχουν γραφεί και ειπωθεί,ο κ. Δημητρόπουλος έκανε αναφορά τόσο στις ενέργειες του δήμου Πατρέων για τον εκσυγχρονισμό της Μαρίνας Πάτρας χωρητικότητας 600 θέσεων,όσο και στα 3.6 εκατομμύρια ευρώ που λαμβάνει ο δήμος της Βόνιτσας για την κατασκευή Τουριστικού καταφυγίου,όπως επίσης και 150.000 ευρώ για συμβουλευτική υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος.Και φυσικά-ανέφερε ο κ. Δημητρόπουλος-δε θα μείνουν σ’αυτά τα 4 περίπου εκατομμύρια αλλά θα κυνηγήσουν Ευρωπαικά προγράμματα,προκειμένου ο έλεγχος να βρει ένα ολοκληρωμένο έργο,σε αντίθεση με μας που κι αυτά τα χρήματα που έχουμε (1,8 εκατ.για το αλιευτικό) να κινδυνεύουν να χαθούν και να πάνε προς άλλη κατεύθυνση.

Ψεύδονται ο κ. δήμαρχος και ο κ.Μπουλές για τη μαρίνα.Δεν πρόκειται να γίνει αν δεν βάλει 10 εκατομμύρια ιδιώτης και 10 εκατομμύρια ο δήμος.Τα 10 εκατομμύρια θα πρέπει ο ιδιώτης να τα πάρει σε 10 χρόνια το πολύ.Θα πρέπει δηλαδή να βγάζει 1 εκατομμύριο το χρόνο συν τα έξοδά της,άλλα 200 με 300.000 ευρώ.Δεν πρόκειται δηλαδή,να βγουν αυτά τα χρήματα ποτέ.Άρα η μαρίνα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.Σε αντίθεση με το τουριστικό καταφύγιο που ο Περιφερειάρχης θα μπορούσε άνετα να δώσει τα χρήματα με μηδενικά έξοδα και ο δήμος Ναυπακτίας φυσικά να ανταπεξέλθει σ’αυτά(έξοδα).

Μακάρι να μην χαρακτηριστεί η θητεία σας-απευθυνόμενος στον δήμαρχο- από την απόφασή σας για το τουριστικό καταφύγιο,το οποιο θα μας “κρεμάσουν τις κουδούνες” στο τέλος,όπως και για το Ξενία,κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ.Δημητρόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...