Ν. Παππάς από το Ισραήλ: «Οι Έλληνες επιστήμονες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στον τομέα του Διαστήματος»

Ν. Παππάς από το Ισραήλ: «Οι Έλληνες επιστήμονες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στον τομέα του Διαστήματος»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της 5ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ,   που πραγματοποιείται αύριο στο Ισραήλ, είχε το απόγευμα συνάντηση εργασίας με   τον Ισραηλινό Υπουργό Επιστημών και Τεχνολογίας, Ofir Akunis. 

Μεταξύ των δύο πλευρών αποφασίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ στον τομέα του  Διαστήματος, με την εφαρμογή κοινών προγραμμάτων, την  ανταλλαγή καλών πρακτικών, την προώθηση της συνεργασίας των διαστημικών βιομηχανιών των δύο χωρών. 

Αύριο θα υπογραφεί και η σχετική συμφωνία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο   Νίκος Παππάς ανέφερε:«Η συνεργασία των δύο χωρών σε έναν τόσο σημαντικό τομέα είναι αμοιβαία επωφελής, αναβαθμίζει συνολικά την περιοχή και δίνει δυνατότητες που ως σήμερα έχουν ορισμένες μόνο χώρες. Η Ελλάδα, που έχει ένα   σπουδαίο επιστημονικό προσωπικό, το οποίο εργάζεται αυτή τη στιγμή   για κορυφαίους διαστημικούς οργανισμούς, μπορεί να προσελκύσει τους ανθρώπους της και να παίξει σημαντικό ρόλο στον τομέα του Διαστήματος». 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ, Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Διευθυντής   του τμήματος διεθνών συνεργασιών του ισραηλινού Υπουργείου, Leo Vinovezky και   η Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπέν-Αμπα.

 

Νίκος Παππάς
Νωρίτερα, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, επισκέφθηκε το μουσείο Γιαντ Βασσέμ, το οποίο είναι αφιερωμένο στο Ολοκαύτωμα. Εκεί παρέδωσε στον Πρόεδρο του Μουσείου,  Avner Shalev, το βιβλίο του Γιώργου Πηλιχού, «Αουσβιτς. Ελληνες – Αριθμός Μελλοθανάτου» και κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων: «’Εχουμε χρέος να μην ξεχάσουμε για να μην οικοδομήσουμε στρεβλά το μέλλον. Και ακριβώς αυτό πρέπει να θυμόμαστε σήμερα που η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, το μίσος προσπαθούν να αποκτήσουν ξανά φωνή παντού στον κόσμο». Μετά την εκδήλωση, ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο

Ισραήλ

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/349515-N-Pappas-apo-to-Israel-Oi-Ellenes-epistemones-mporoyn-na-protagonistesoyn-ston-tomea-toy-Diastematos ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...