Ν. Παππάς: Προγράμματα τύπου ΔΝΤ και ΝΔ είναι ασύμβατα με τη θετική οικονομική πραγματικότητα

Ν. Παππάς: Προγράμματα τύπου ΔΝΤ και ΝΔ είναι ασύμβατα με τη θετική οικονομική πραγματικότητα

«Υπήρξε μια κερδοσκοπική επίθεση η οποία είχε προφανώς και πολιτικές προεκτάσεις γιατί κάποιοι κύκλοι επέλεξαν να σιωπήσουν» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM για το θέμα που προέκυψε με τις τράπεζες στο Χρηματιστήριο.

Ο κ. Παππάς σημείωσε, επίσης, ότι ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας θα έπρεπε να είχε κάνει παρέμβαση, προσθέτοντας ότι «ενώ υπάρχουν θετικά μακροoικονομικά μεγέθη, έχουμε κάνει την οικονομία εκτός μνημονίων, με ρυθμούς ανάπτυξης προ κρίσης, με την ανεργία να έχει πέσει 7-8 μονάδες, υπάρχει μια ατμόσφαιρα σε ορισμένους κύκλους που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι έχουν πολιτική ασύμβατη με τις θετικές ειδήσεις».

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο Ν. Παππάς είπε ότι «για να επιβληθούν ορισμένες πολιτικές πρέπει να υπάρξει τρομοκρατία της κοινής γνώμης. Για να αποδεχθεί η κοινωνία ένα ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, αυτό μπορεί να της συμβεί μόνο σε καθεστώς τρομοκρατίας και απειλών» συμπλήρωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, αναφέροντας ότι πολιτικά και οικονομικά προγράμματα τύπου ΔΝΤ και Νέας Δημοκρατίας είναι ασύμβατα με τα αισιόδοξα οικονομικά μηνύματα.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι οι δημόσιες επενδύσεις αυξάνονται και θα αυξηθούν περισσότερο, προσθέτοντας ότι και ο ιδιωτικός τομέας (σ.σ. τράπεζες) θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη μέριμνα στο να δοθούν δάνεια.

«Οι ιδέες περί απελευθέρωσης πλήρως της αγοράς, των ραγδαίων ιδιωτικοποιήσεων και της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους δεν έχουν αποτελέσματα» συνέχισε ο Ν. Παππάς, ενώ απαντώντας για το Υπερταμείο ανέφερε ότι αυτό σαν όρος, περιέχει μια συγκέντρωση της δημόσιας περιουσίας και ορθολογικοποίησής της. «Αν μια κυβέρνηση θέλει να κάνει ιδιωτικοποιήσεις δεν έχει ανάγκη το υπερταμείο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα των συναντήσεων της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Σπυράκη με τον κ. Ζάεφ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι εκεί θα έχουμε και άλλα επεισόδια, «η κα Σπυράκη μπορεί να έχει κάνει και άλλες συναντήσεις. Όπως υπάρχουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που πιάνουν επενδυτές και λένε “μην έρθετε” έτσι πιάσανε και τον Ζάεφ» συμπλήρωσε ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας ότι όσα διαβάζονται δεν έχουν διαψευστεί από τη ΝΔ. «Όπως εμείς προσπαθούμε να λύσουμε το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα και μάλλον θα λύσουμε και το Μακεδονικό, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί διαρκώς να βάλει τρικλοποδιές, αλλά αυτό έχει “κοντά ποδάρια”» τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι αλλαγή του κυβερνητικού μίγματος δεν θα υπάρξει και δεν θα υπάρξει θέμα κυβερνητικής σταθερότητας, σημειώνοντας ότι με την πάροδο του χρόνου και τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα θα πείσουν και τους ΑΝΕΛ ότι η συμφωνία είναι προς το συμφέρον μας, και θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Τέλος, αναφερόμενος ο Ν. Παππάς στη στάση της Φ. Γεννηματά, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, προσθέτοντας ότι η κα Γεννηματά οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της, καθώς «η εντύπωση που προκαλείται είναι ότι ένα κόμμα που λέει ότι ανήκει στην κεντροαριστερά, βάζει όρο ακύρωσης του νόμου Κατρούγκαλου και όχι του ασφαλιστικού τύπου Πινοσέτ που προτείνει η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/343906-N-Pappas-Programmata-typoy-DNT-kai-ND-einai-asymbata-me-te-thetike-oikonomike-pragmatikoteta ΚΟΙΝΩΝΙΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...