Ν. Χαρδαλιάς – «Προετοιμαζόμαστε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας»

Την προειδοποίηση ότι λίγα λάθη αρκούν για να γίνει μία έξαρση του κορωνοϊού, απευθύνει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε συνέντευξή του στο cretapost.gr ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απευθύνει, παράλληλα, έκκληση σε όλους τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τα μέτρα αυτοπροστασίας και τους κανόνες υγιεινής.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογραμμίζει ότι η μεγαλύτερή του ανησυχία είναι «μήπως η καλή μέχρι σήμερα επιδημιολογική εικόνα της χώρας, μας δημιουργήσει μία υπέρμετρη αίσθηση ασφάλειας και αρχίσουμε να χαλαρώνουμε» τονίζοντας ότι «αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε».

Αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής των δειγματοληπτικών ελέγχων στα αεροδρόμια της χώρας, ο κ. Χαρδαλιάς σημειώνει ότι ο σχεδιασμός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον εντοπισμό και τον έλεγχο όσων έχουν αυξημένες πιθανότητες να είναι, χωρίς να το γνωρίζουν, φορείς του ιού. «Το ποιοι επιβάτες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και κατά συνέπεια θα υποβληθούν σε τεστ κατά την άφιξή τους, καθορίζεται από ειδικό αλγόριθμό, ο οποίος σταθμίζει τις πληροφορίες που έχουν δώσει οι επιβάτες μέσω της φόρμας PLF, η συμπλήρωση της οποίας είναι υποχρεωτική για όλους τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό».

Χαρδαλιάς: Προετοιμαζόμαστε για την πιθανότητα δεύτερου κύματος
Κληθείς να απαντήσει αν ανησυχεί για την πιθανότητα δεύτερου κύματος πανδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς σημειώνει ότι «αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα το μέλλον, η πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας πιστεύει ότι θα υπάρξει και δεύτερο κύμα της πανδημίας».

«Από την πλευρά μας ως Πολιτική Προστασία, προετοιμαζόμαστε ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία κάθε πιθανή εξέλιξη. Ο σχεδιασμός μας σε αυτή τη φάση δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε στοχευμένα μέτρα και μέτρα τοπικού χαρακτήρα, τα οποία δοκιμάστηκαν στην πράξη τους προηγούμενους μήνες, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητά τους», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς
Πηγή: iefimerida.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...