Ξεκίνησαν οι εργασίες  αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης στην είσοδο της πόλης του Αγρινίου, στο πλαίσιο της εργολαβίας«Συντήρηση, αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας των εισόδων – εξόδων της Πάτρας, του Πύργου και του Αγρινίου», συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ.

Στην έναρξη των εργασιών σήμερα Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, παραβρέθηκαν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας για την πορεία των εργασιών αλλά και να συναντηθούν με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, Φώτη Μούκα και Γιάννη Τσεκούρα αντίστοιχα, σχετικά με την κατασκευή του νέου κόμβου, στο ύψος του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, που αναμένεται να προσφέρει σημαντική ανακούφιση της κυκλοφορίας στην περιοχή και στο ίδιο το ΚΤΕΛ. 

Σημειώνεται πως οι παρεμβάσεις αφορούν στην Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και για μήκος περίπου 1 χλμ προς Ιωάννινα, καθώς επίσης  την εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων από τον κυκλικό κόμβο και για μήκος περίπου 1 χλμ προς Αντίρριο. Εργασίες ακόμη προβλέπονται  στην εθνική οδό Αγρινίου-Καρπενησίου από τον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας και για μήκος περίπου 800 m προς Καρπενήσι.

Ειδικότερα,  επί της Αντιρρίου – Ιωαννίνων, θα γίνει ανακατασκευή πεζοδρομίων σε τμήμα της οδού καθώς και τμηματική ανακατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικού τάπητα. Παράλληλα, θα γίνουν παρεμβάσεις επισκευής ή αντικατάστασης (όπου απαιτείται) των φωτεινών σηματοδοτών, αλλά και του ηλεκτροφωτισμού. Ειδικά μπροστά από το νέο σταθμό των ΚΤΕΛ θα γίνει κατασκευή του κόμβου εισόδου-εξόδου στο σταθμό. Ακολούθως, επί της Αγρινίου – Καρπενησίου, θα υπάρξει τοπική επέμβαση αποκατάστασης παροχέτευσης ομβρίων.

«Η αναβάθμιση της εισόδου του Αγρινίου είναι ένα έργο μείζονος κυκλοφοριακής σημασίας, έργο οδικής ασφάλειας, αλλά και έργο αισθητικής. Σε λίγο καιρό, τόσο οι πολίτες της περιοχής όσο και οι διερχόμενοι θα μπορούν να απολαμβάνουν μία πλήρως αναβαθμισμένη είσοδο στην πόλη του Αγρινίου. Οι πόλεις μας πρέπει να έχουν την είσοδο που τους αξίζει και να αναδεικνύουν την ομορφιά τους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης με την ευκαιρία της επίσκεψης. Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...