Ξεκίνησε η διανομή tablets στα σχολεία της Ναυπακτίας

Ξεκίνησε η διανομή tablets στα σχολεία της Ναυπακτίας

Ξεκίνησε, και είναι σε εξέλιξη η διανομή ηλεκτρονικών συσκευών, τύπου tablets, στα σχολεία της Ναυπακτίας, σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Με στόχο την κάλυψη των πραγματικών αναγκών, έτσι όπως αυτές καταγράφηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο Δήμος Ναυπακτίας παραδίδει τις συσκευές στις Διευθύνσεις των σχολείων για να φτάσουν, μέσω αυτών, στους μαθητές.  Τα tablets διατίθενται στους μαθητές προς χρήση και, με την άρση των περιοριστικών μέτρων, θα επιστραφούν στις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων, στις οποίες και θα ανήκουν.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου Ναυπακτίας, και μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Βασίλη Γκίζα, εστάλη στο Υπουργείο Παιδείας αίτημα, προκειμένου, ως ο πλέον αρμόδιος φορέας, να ανταποκριθεί στην κάλυψη των αναγκών των σχολείων και, στη συνέχεια, με βάση την εν λόγω απάντηση, προχώρησαν οι επόμενες ενέργειες. Μετά και την ανταπόκριση της πολιτείας για την προμήθεια και την κάλυψη μέρους των αναγκών που έχουν καταγραφεί, αλλά και τις ευγενικές δωρεές της Εταιρείας “Kotronis Packaging” και της Τραπέζης Πειραιώς, ο Δήμος δρομολόγησε την από μέρους του προμήθεια tablets για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σημειώνεται τέλος πως, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναμένεται να υλοποιηθεί πρόγραμμα με επιταγή (voucher), αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, με συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά αντίστοιχων ηλεκτρονικών συσκευών (tablet, laptop, desktop).



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...