Ξεκίνησε το πανηγύρι του Άη Συμιού – Με νταούλια και ζουρνάδες ανηφόρισαν για το μοναστήρι. Βίντεο-Φωτο

Ξεκίνησε το πανηγύρι του Αη ΣΥμιου στο Μεσολόγγι , οι παρέες ανηφόρησαν για το μοναστήρι αφου πρώτα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον κήπο των ηρώων. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν πληθος κόσμου , ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Διαμαντόπουλος , ο εντεταλμένος Περιφεριακός σύμβουλος κ. Δαουτίδης , αντιδήμαρχοι και η πρόδρος της κοινότητας Μεσολογγίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και οι Άη-Συμιώτες πανηγυριστές υπενθυμίζουν ότι οι εκδηλώσεις του φημισμένου πανηγυριού του Άη-Συμιού ξεκινούν το Σάββατο 22 Ιουνίου και συνεχίζονται έως και την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πρόγραμμα Πανηγυριού του Άη-Συμιού

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση της Ιεράς Πόλεως

Το βράδυ οι παρέες των αρματωμένων και των καβαλαραίων συγκεντρώνονται και γλεντούν στα στέκια τους

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Το πρωί οι καπεταναίοι και οι καβαλαραίοι μαζεύουν τις παρέες τους, ντυμένοι με τον ντουλαμά και την ασημένια αρματωσιά τους οι πρώτοι και στ’ άλογά τους οι δεύτεροι. Έπειτα, συγκεντρώνονται και αρχίζουν το γλέντι

Στις 19:30 όλες οι παρέες μαζεύονται μπροστά στον Μητροπολιτικό Ιερό του Αγίου Σπυρίδωνος, κάνουν την προσευχή τους και παίρνουν τη Σημαία των Εξοδιτών από τον Εφημέριο του Ναού.

Στις 20:15 τελείται τρισάγιο στον τύμβο του Κήπου των Ηρώων, παρουσία των Αρχών του Νομού και της Πόλης και ξεκινούν για το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεών διασχίζοντας την πόλη χορεύοντας με τα νταούλια και τους ζουρνάδες

(Οι επίσημοι προσκεκλημένοι παρακαλούνται να προσέλθουν στον Κήπο των Ηρώων)


Το γλέντι συνεχίζεται όλη τη νύχτα στο ιστορικό Μοναστήρι

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Το πρωί τελείται Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Συμεών

Στις 07:15 Θεία Λειτουργία τελείται και στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Κλείσοβα

Στις 11:00 ψάλλεται τρισάγιο στον Σταυρό, μνημείο των πεσόντων κατά την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, και γίνεται κατάθεση στεφάνων από τον Ανώτερο Διοικητή του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμαρχο του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αιτωλίας, τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Λιμενάρχη Μεσολογγίου, τους Συλλόγους Πανηγυριστών Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και τον Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής «Ο Άγιος Συμεών». Το πανηγύρι συνεχίζεται στον Άη-Συμιό

Στις 19:30 επιστρέφουν οι πανηγυριστές στην πόλη και το γλέντι συνεχίζεται όλη τη νύχτα

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Στις 07:30 επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στη Μάχη της Κλείσοβας στο ιστορικό νησάκι

Οι Αρχές, οι Πανηγυριστές και ο Λαός της Πόλης θα μεταφερθούν στην Κλείσοβα με γαϊτες και πριάρια, τη Δευτέρα από 06:45 έως 07:15 και την Τρίτη από 06:45 έως 07:15.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν οι Αρχές και ο Λαός της Πόλης

Στις δράσεις της Κλείσοβας συμμετέχει επίσης και ο Σύλλογος «Οι φίλοι της Λιμνοθάλασσας».Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...