Ξεκινά η ανέγερση του διώροφου Γυμνασίου Λουσικών

Ξεκινά η ανέγερση του διώροφου Γυμνασίου Λουσικών

Ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή ενός ακόμα νέου σύγχρονου σχολείου με 17 αίθουσες, ιατρείο, βιβλιοθήκη, καθώς και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στα Λουσικά  του δήμου Δυτικής Αχαΐας, καθώς υπεγράφη σήμερα η σύμβαση κατασκευής του έργου από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γρηγόρη Αλεξόπουλο με τον ανάδοχο.

Παράλληλα ενημέρωσε  τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λουσικών για το χρονοδιάγραμμα, αλλά και για τον τρόπο κατασκευής του νέου κτιρίου για το Γυμνάσιο, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε. Αχαΐας.

Το έργο με τίτλο «Ανέγερση διώροφου σχολικού κτιρίου με τμήμα υπογείου – Γυμνάσιο Λουσικών», εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ και έχει προϋπολογισμό 2.932.800,00 ευρώ, ενώ ο συνολικά υπολογιζόμενος χρόνος αποπεράτωσης ανέρχεται σε δύο έτη.

«Σήμερα είναι μια ευχάριστη ημέρα για τους μαθητές του Γυμνασίου Λουσικών, καθώς υπογράφουμε τη σύμβαση για ένα ακόμη έργο. Με το νέο αυτό σχολείο επιλύεται ένα μακροχρόνιο πρόβλημα των μαθητών στην περιοχή , οι οποίοι σήμερα παρακολουθούν  τα μαθήματα τους σε λυόμενες  αίθουσες και κάτω από δύσκολες συνθήκες» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλεξόπουλος προσθέτοντας: «Συστηματικά εργαζόμαστε σε συνεργασία με τους φορείς  του τόπου μας, ώστε να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια για να μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες τις υποδομές που έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης αυξάνεται ο αριθμός παρεμβάσεων κατασκευής νέων σχολικών συγκροτημάτων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Νομό μας, που αριθμούν πλέον τα 10 με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 26.168.940 ευρώ».

ΕνημέρωσηΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...