Ξεμπλοκάρει η πώληση του οικοπέδου στο Αντίρριο – Διευθετείται το πρώην εργοτάξιο

Προς διευθέτηση προχωρά η μεταβίβαση της έκτασης του πρώην εργοταξίου της Γέφυρας στο Αντίρριο, συνολικής έκτασης 165 στρεμμάτων, στην πατρινή εταιρεία Παύλος Ν. Πέττας ΑΒΕΕ, που έχει ανακηρυχθεί επιλέξιμος επενδυτής εδώ και έναν χρόνο.

Η μεταβίβαση από το ΤΑΙΠΕΔ είχε μπλοκάρει, καθώς έπρεπε να βρεθεί τρόπος για τη μεταστέγαση του συνεργείου συντήρησης της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, που διατηρούσε στο οικόπεδο αυτό μια αποθήκη, η χρήση της οποίας εξακολουθεί να ανήκει στην ανάδοχο της σύμβασης παραχώρησης.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία του κ. Πέττα είναι από τον Ιανουάριο του 2023 ο επιλέξιμος αγοραστής του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς είχε πλειοδοτήσει έναντι τεσσάρων άλλων προσφορών που είχαν κατατεθεί για το ίδιο ακίνητο, προσφέροντας ποσό 2.885.000 ευρώ.

Η διαδικασία μεταβίβασης ξεμπλοκάρει με το άρθρο 27 που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς και τις παραλίες, το οποίο βρίσκεται σε φάση δημόσιας διαβούλευσης. Συγκεκριμένα προβλέπεται η παραχώρηση από την ΕΤΑΔ στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τριών μικρών τμημάτων της έκτασης στο Αντίρριο που βρίσκονται στο πρώην εργοτάξιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», η παραχώρηση αυτών των τριών μικρών τμημάτων στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα επιτρέψει την απομάκρυνση της αποθήκης και την απόδοση ελεύθερου του ακινήτου στον ιδιώτη.

Το πρώτο τμήμα που παραχωρείται είναι εμβαδού 2.444 τ.μ., το δεύτερο 1.983,55 τ.μ. και το τρίτο εμβαδού 2.000 τ.μ. Η διαχείριση των τμημάτων αυτών, τα οποία αποτελούν αναγκαίους χώρους για τη λειτουργία και συντήρηση της Γέφυρας Ρίου–Αντιρρίου ασκείται από την αρμόδια μονάδα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η οποία θα μπορεί να παραχωρήσει με τη σειρά της, χωρίς αντάλλαγμα, την αποκλειστική κατοχή και την ανεμπόδιστη χρήση των τμημάτων στη Γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Π», τα τρία υπό παραχώρηση τμήματα θα χρησιμοποιηθούν από τη Γέφυρα για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας και συντήρησης του έργου υποδομής, αποθήκευσης υλικών αξίας και άλλων λειτουργιών, για χρονικό διάστημα ίσο με την υπολειπόμενη διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης και των τυχόν παρατάσεών της.

Με αυτή την εξέλιξη ξεκαθαρίζει το τοπίο στους πρώην εργοταξιακούς χώρους της Γέφυρας, ενώ η Παύλος Ν. Πέττας ΑΒΕΕ θα μπορεί να προχωρήσει στην αξιοποίηση του οικοπέδου που απέκτησε σε προνομιακή θέση, στο πλαίσιο του επενδυτικού της πλάνου.

Η εταιρεία αποτελεί μια ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία με εξαγωγικό προσανατολισμό που δραστηριοποιείται στους τομείς των ελαίων, λιπών, σαπωνοποιίας, βιοκαυσίμων και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, διαθέτει 3 εργοστάσια, εγκαταστάσεις επιφάνειας άνω των 190.000 τ.μ. σε Ελλάδα και Βουλγαρία, 3 κέντρα διανομής και 120 εργαζομένους.

pelop.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...