Ξενάγηση – Δραστηριότητες – Αστροπαρατήρηση στο Βοτανικό Κήπο «Ζέλιος Γη» την Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 17:30

bb

Ξενάγηση – Δραστηριότητες – Αστροπαρατήρηση στο Βοτανικό Κήπο «Ζέλιος Γη» την Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 17:30

Ο Βοτανικός Κήπος «Ζέλιος Γη» διοργανώνει σε συνεργασία με τoν οργανισμό MessolonghibyLocals και την Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδαςμια ξεχωριστή εκδήλωση την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, στις 17:30στο χώρο του Κήπου στην περιοχή Αηδόνι Γαβρολίμνης.

Η εκδήλωση αυτή θα περιλαμβάνει:

  • τη δυνατότητα ξενάγησης στους χώρους του Κήπου, οι οποίες θα πραγματοποιούνται ανά μία ώρα, όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει την μαγεία και τα μυστικά των βοτάνων και των φυτών και να περιπλανηθεί και να γνωρίσει τους θεματικούς κήπους και το χώρο.
  • παρακολούθηση επίδειξης του εργαστηρίου  της αγγειοπλαστικής. Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δια ζώσης την πανάρχαια και διαχρονική τέχνη της κεραμικής και την κατασκευή έργων αυτής μέσω έμπειρης αγγειοπλάστου. Η επίδειξη θα είναι συνεχής.
  • παρακολούθηση επίδειξης του εργαστηρίου του χυτηρίου,  και της προσωπικής επαφής με τις παραδοσιακές τεχνικές και τις διαδικασίες που σχετίζονται με το μέταλλο.Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δια ζώσης

πώς οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν τη χύτευση για να κατασκευάσουν μεταλλικά αντικείμενα, χιλιάδες χρόνια πριν και μέσω της διαδικασίας της ανακύκλωσης να δει την κατασκευή μεταλλικών, διακοσμητικών στοιχείων. Η επίδειξη θα είναι συνεχής.

  • αφήγηση, για τους μικρούς μας φίλους, ιστοριών της ελληνικής μυθολογίας και τοπικών μύθων στο χώρο του σταδίου, όπου δεσπόζουν δύο μεγάλα αγάλματα του Ηρακλή και του Κένταυρου Νέσσου.

και στις 21:00 στο χώρο του Θεάτρου των Προτομών θα πραγματοποιηθεί παρατήρηση του έναστρου αυγουστιάτικου ουρανού με τηλεσκόπια υπό την καθοδήγηση του Κου Γ. Ντέκα.

Το κόστος συμμετοχής θα είναι είναι 1.00€ πλέον της τιμής του εισιτηρίου, και για τα ενεργά Μέλη του Κήπου θα είναι δωρεάν. Εισιτήριο εισόδου θα χρεώνεται μέχρι τις 21:00. Μετά θα υπάρχει μόνο η επιβάρυνση του κόστους συμμετοχής. Μέρος των εσόδων της συμμετοχής θα διατεθούν στον οργανισμό MessolonghibyLocals.

Για περισσότερες πληροφορίες, απορίες, διευκρινήσεις μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους του Κήπου

  • Μέσω μηνύματος στα socialmedia του Κήπου Instagram ή Facebook (zeliogardens)
  • Τηλεφωνικά στο (+30) 26340-45707
  • Μέσω email στο [email protected]

Γνώρισε και ζήσε την εμπειρία του Βοτανικού Κήπου «Ζέλιος Γη». Μια βόλτα που θα τα περιλαμβάνει όλα και δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...