ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία

ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία
ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας απόψε για τη Συρία


28/02/2020 – 22:34

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να συγκληθεί σήμερα εκτάκτως για να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, ανακοίνωσαν διπλωμάτες.

Η συνεδρίαση αυτή αναμένεται να διεξαχθεί στις 16.00 τοπική ώρα (23.00 ώρα Ελλάδος), διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ο ασκών την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας Βέλγος πρεσβευτής Μαρκ Μαρκ Πέκστεεν ντε Μπουτσφέρβε.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Εσθονίας και της Δομινικανής Δημοκρατίας, διευκρίνισε.

Πρόσφυγες στη Τουρκία κατευθύνονται σήμερα στα ευρωπαϊκά σύνορα μετά τη δήλωση αξιωματούχου ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά, μια αντίδραση στην κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία όπου 33 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι αρχηγοί των Γενικών επιτελείων ΗΠΑ–Ρωσίας συζήτησαν για την κατάσταση στο Ιντλίμπ
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγός Βαλέρι Γκεράσιμοφ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Μαρκ Μίλι, συζήτησε για την κατάσταση στην Συρία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Συρία όπως και για άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Η τηλεφωνική συνομιλία έγινε μετά τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτικών στη περιοχή του Ιντλίμπ.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...