ΟΗΕ: Πρόσφυγας η 18χρονη από την Σαουδική Αραβία που αρνήθηκε το Ισλάμ

ΟΗΕ: Πρόσφυγας η 18χρονη από την Σαουδική Αραβία που αρνήθηκε το Ισλάμ

Καθεστώς πρόσφυγα εξασφάλισε από τον ΟΗΕ, σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, η 18χρονη Ράχαφ Μοχάμεντ αλ Κούνουν από τη Σαουδική Αραβία, η οποία αρνήθηκε να μπει σε αεροπλάνο από τη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης με προορισμό το Κουβέιτ στην προσπάθειά της να φύγει από την οικογένειά της και έμεινε κλεισμένη σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Στόχος της νεαρής από τη Σαουδική Αραβία, η οποία επιμένει ότι θα τη σκοτώσουν εάν επιστρέψει στη χώρα της και στην οικογένειά της, επειδή αρνήθηκε το Ισλάμ, είναι να κάνει μια καινούρια αρχή στην Αυστραλία. Η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει το αίτημα της.

Σε σύντομη δήλωση, το Υπουργείο Εσωτερικών της Αυστραλίας δήλωσε ότι θα «εξετάσει αυτό το αίτημα όπως κάνει πάντα. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει περαιτέρω σχόλια για το θέμα αυτό», ανέφερε. Έχουν υπαινιχθεί ότι το αίτημά της θα γίνει αποδεκτό.

Ο πατέρας και ο αδελφός της 18χρονης έφτασαν στην Ταϊλάνδη αλλά αρνείται να τους δει.

Η αποκήρυξη του Ισλάμ, γνωστή ως αποστασία, τιμωρείται με θάνατο στη Σαουδική Αραβία.

Η αλ Κούνουν ενημέρωνε διαρκώς για την εξέλιξη της υπόθεσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσελκύοντας διεθνή προσοχή.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/351086-OEE-Prosphygas-e-18chrone-apo-ten-Saoydike-Arabia-poy-arnetheke-to-Islam ΚΟΣΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...