Οι άνδρες χάνουν σημαντικά περισσότερο βάρος από τις γυναίκες σε δίαιτες χαμηλών θερμίδων

Οι δίαιτες χαμηλών θερμίδων επηρεάζουν διαφορετικά τον οργανισμό των ανδρών και των γυναικών, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που έδειξε ότι το ανδρικό σώμα ανταποκρίνεται καλύτερα από το γυναικείο.

“Παρά την προσαρμογή για τις διαφορές στην απώλεια βάρους, φαίνεται ότι οι άντρες επωφελήθηκαν περισσότερο από την παρέμβαση από τις γυναίκες. Θα ήταν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε εάν οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων παραμένουν και μακροπρόθεσμα και αν θα χρειαστεί να σχεδιάσουμε διαφορετικές παρεμβάσεις ανάλογα με το φύλο, “δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας Δρ Pia Christensen από το Πανεπιστήμιου της Κοπεγχάγης.

Μετά από οκτώ εβδομάδες σε δίαιτα χαμηλών θερμίδων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν χάσει περίπου το 10% του σωματικού βάρους τους και κέρδισαν τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Επιπλέον, οι άνδρες έχασαν σημαντικά περισσότερο σωματικό λίπος από τις γυναίκες, είχαν βελτιωμένους καρδιακούς παλμούς, χαμηλότερη κακή χοληστερόλη και είχαν χάσει επίσης λίγα εκατοστά από τη μέση τους. Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, είχαν μεγαλύτερη μείωση της HDL-χοληστερόλης, την περιφέρεια των γοφών, την άλιπη μάζα σώματος και την παλμική πίεση από τους άνδρες. Και στα δύο φύλα παρατηρήθηκε μείωση των φλεγμονωδών βιοδεικτών, γεγονός που οδήγησε σε βελτίωση της ροής του αίματος.

Μήπως αυτή η μελέτη σημαίνει ότι οι γυναίκες δεν θα πρέπει να ακολουθούν δίαιτα χαμηλών θερμίδων; Όχι βέβαια. Η απώλεια βάρους μπορεί να περιορίσει τον διαβήτη, αλλά οι γυναίκες πρέπει να καταλάβουν ότι η γρήγορη απώλεια βάρους μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες. Είναι σημαντικό να έχετε μια διαφορετική και πιο ισορροπημένη διατροφή μετά από τη γρήγορη απώλεια βάρους και να συνεργαστείτε με τους γιατρούς για να παρακολουθείτε τη γενικότερη υγεία σας.  Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο  Diabetes obesity and metabolism.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...