Δείτε σε απευθείας μετάδοση τις έκτακτες ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, σχετικά με τη χρήση της προστατευτικής μάσκας για τον κορονοϊό, από την 1η Ιουνίου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την 1η Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική στην πλειονότητα των εσωτερικών χώρων, ενώ η σύσταση να τη χρησιμοποιούν, για τη δική τους προστασία, παραμένει, κυρίως, προς όλους όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Οι εξαιρέσεις σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα στη χρήση μάσκας περιορίζονται σε όλες τις Μονάδες Υγείας, και στις Μονάδες φιλοξενίας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (γηροκομεία, ιδρύματα κ.ά.). Υποχρεωτική θα παραμείνει η μάσκα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπου, συνήθως, υπάρχει συνωστισμός.

Προαιρετική θα είναι η χρήση της μάσκας στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, (αεροπλάνα, τρένα, υπεραστικά λεωφορεία, τουριστικά πούλμαν), στα οποία τα εισιτήρια των επιβατών αντιστοιχούν σε αριθμημένες θέσεις. Το ίδιο θα ισχύει (προαιρετική χρήση μάσκας) και για όλους τους κλειστούς χώρους του εμπορίου. Σε ό,τι αφορά τα πλοία, το θέμα θα συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, την επόμενη εβδομάδα, μαζί με το θέμα που αφορά τη χρήση της μάσκας στα σχολεία.

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...