Οι απειλές του ΔΝΤ σε βάρος Έλληνα δημοσιογράφου!

Οι απειλές του ΔΝΤ σε βάρος Έλληνα δημοσιογράφου!
Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) προκάλεσαν οι απειλές του αξιωματούχου του ΔΝΤ σε βάρος Έλληνα δημοσιογράφου.
Ο Μπομπ Τράα, ανώτερος αξιωματούχος της μόνιμης αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα είχε απειλήσει τον δημοσιογράφο Ζώη Τσώλη της εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», πως αν δεν του αποκάλυπτε την πηγή ενός ρεπορτάζ του τότε θα σταματούσε την παροχή ενημέρωσης προς το φύλλο του.

Ο Ζώης Τσώλης στις 24 Ιουνίου, δημοσίευσε αποκλειστικό ρεπορτάζ , που περιελάμβανε πληροφορίες και στοιχεία για την αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων τα τελευταία δύο χρόνια σε ορισμένα υπουργεία, παρά τις αντίθετες επιταγές του μνημονίου, που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο δημοσιογράφος προσκλήθηκε για να συναντηθεί με τον κ. Μπομπ Τράα, ο οποίος απερίφραστα τ o υ ζήτησε να αποκαλύψει «πώς βρήκε» τα σχετικά έγγραφα, που χρησιμοποίησε στο άρθρο του. Στη συνέχεια, ο Τράα απείλησε ότι θα σταματήσει την ενημέρωση προς την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», ισχυριζόμενος ότι υπάρχουν άλλες εφημερίδες, οι οποίες «μεταφέρουν με ακρίβεια» τα στοιχεία, που τους παρέχουν.

«Η ΕΟΔ καταδικάζει τις απειλές, που εκτόξευσε ανώτερος αξιωματούχος του ΔΝΤ στην Ελλάδα ότι θα διακόψει την ενημέρωση εφημερίδας, επειδή δημοσιογράφος της αρνήθηκε να αποκαλύψει την πηγή των πληροφοριών του.

«Αυτού του είδους η συμπεριφορά από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο είναι ανάρμοστη και επικίνδυνη για το επάγγελμα, η απαίτηση να αποκαλύψει ένας δημοσιογράφος την πηγή από την οποία έλαβε ακριβή στοιχεία παραβιάζει ξεκάθαρα θεμελιώδεις κανόνες της ελευθερίας του Τύπου», δήλωσε ο Αρνε Κόενιγκ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...