Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ στην 116 ΠΜ, στον Άραξο

Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ στην 116 ΠΜ, στον Άραξο
Mε ένα διθέσιο «Κουρσάρο» TA-7C πρόκειται να πετάξει ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος την Πέμπτη, επισκεπτόμενος την 116ΠΜ, στον Άραξο.

Τον Α/ΓΕΕΘΑ πρόκειται να συνοδεύει κατά την επίσκεψή του στην 116ΠΜ και ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς ο οποίος επίσης θα πετάξει με TA-7C.

Η πρωτοβουλία αυτή του Α/ΓΕΕΘΑ, αλλά και η πτήση του Α/ΓΕΑ, εντάσσονται αφενός στο γενικότερο πλαίσιο επιθεώρησης των σχηματισμών των Ε.Δ. και αφετέρου για τα 70 χρόνια ζωής που συμπλήρωσε φέτος η 336Μoίρα Αεροπορίας,  τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τους νεκρούς αεροπόρους, τα πληρώματα και το προσωπικό εδάφους, για τις διαχρονικές τους υπηρεσίες στο έθνος.

Τα αεροσκάφη «Κορσαίρ» είχε αποφασιστεί να αποσυρθούν από την ενεργό δράση. Όμως το κενό που θα άφηναν θα ήταν δυσαναπλήρωτο, ιδιαίτερα εν μέσω κρίσης. Το A-7 αποτελεί τη μοναδική αεροπορική πλατφόρμα που διαθέτει σήμερα η Πολεμική Αεροπορία μεταφοράς μεγάλης ποικιλίας όπλων. Μια πιθανή «αποστρατεία» του «Κουρσάρου» θα στερήσει από την Π.Α. ένα μοναδικό οπλικό σύστημα, παρά την ηλικία του.

ΕΘΝΙΚΑ

Πηγή: http://www.briefingnews.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...