Οι εκλεκτοί του Γ. Καπεντζώνη στις 4 αντιδημαρχίες της Δωρίδας-Η Π. Σπυροπούλου πρόεδρος του συμβουλίου

Αλλάζει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό το πολιτικό τοπίο στη Δωρίδα με την ανάδειξη των Φλέγγα, Πολίτη και Μαυρομμάτη στις θέσεις των αντιδημάρχων, σε συνδυασμό και με «φρέσκα» πρόσωπα που έχει να επιδείξει η παράταξη Φλώρου και με το ολοκληρωτικά νεανικό σχήμα υπό τον Θάνο Ασημάκη

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η

Καθημερινή Φωκίδας, εκπλήξεις έκρυβε η γνωστοποίηση των επιλογών του Γιώργου Καπεντζώνη για τις θέσεις των αντιδημάρχων στη Δωρίδα οι οποίες ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

Και συνεχίζει το ίδιο δημοσίευμα: «Κι αν η επιλογή της Δικηγόρου και εκλεγόμενης για τρίτη συνεχή φορά Πένυς Σπυροπούλου ως Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου δεν αιφνιδίασε, εν τούτοις το πέρασμα σε δεύτερο ρόλο, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, προβεβλημένων στελεχών της δημαρχιακής παράταξης, όπως ο Α. Ευσταθίου, ο Π. Ζέτος ή ο Γ. Γλυμίτσας με ταυτόχρονη ανάθεση δημαρχιακών καθηκόντων σε νέα πρόσωπα συνιστά περίπου ριζική μετατροπή του πολιτικού παιχνιδιού στη Δωρίδα.

Μετά τις αποφάσεις Καπεντζώνη και τις ψηφοφορίες που έλαβαν χώρα, Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα είναι η Πένη Σπυροπούλου, Αντιπρόεδρος ο Χρήστος Γκίκας (παράταξη Φλώρου) και Γραμματέας o Θύμιος Παπαλεξίου (παράταξη Ασημάκη). Μοναδικός «παλιός» Αντιδήμαρχος θα είναι ο Κώστας Παλασκώνης (Βαρδούσια), ενώ νέοι είναι ο Σταύρος Πολίτης (Τολοφώνα), ο Γιάννης Φλέγγας (Ευπάλιο) και ο Μανώλης Μαυρομμάτης (Λιδωρίκι).

Όσον αφορά τα συγκεκριμένα τους καθήκοντα, αυτά θα είναι: 
Ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ευπαλίου Γιάννης Φλέγγας αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Οικονομικών. Στις αρμοδιότητές του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας, η αποτύπωσης των παροχών νερού, τα έσοδα από την αποχέτευση, οι παιδικές χαρές, οι άδειες στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κι η συντήρηση των δικτύων άρδευσης.

Στον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Τολοφώνας Σταύρο Πολίτη ανατίθενται οι Διοικητικές υπηρεσίες, η Υπηρεσία Πολεοδομίας και  χωροταξικού σχεδιασμού, η Εποπτεία και ο έλεγχος του τουριστικού σχεδιασμού και των υποδομών, η ευθύνη του Περιβάλλοντος, οι βιολογικοί καθαρισμοί, καθώς και η παρακολούθηση των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτυξιακών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, ΣΕΣ, LEADER).

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Λιδωρικίου Μανώλης Μαυρομμάτης είναι ο νέος πολιτικός υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών, ενώ ο ομόλογός του της Δ.Ε. Βαρδουσίων Κώστας Παλασκώνης, πέρα από την Πολιτική Προστασία, αναλαμβάνει την εποπτεία του Γραφείου Κίνησης, τον κτηνοτροφικό κι αλιευτικό σχεδιασμό, καθώς και τον τομέα των μεταφορών και συγκοινωνιών.

Με την επιλογή αυτή ο Γ. Καπεντζώνης είναι προφανές πως επιχειρεί να αναδιατάξει το σκηνικό στην πολιτική κονίστρα του δήμου, δείχνοντας ταυτόχρονα πως έλαβε τα μηνύματα της φθοράς από τη δημαρχιακή θητεία εννέα συναπτών ετών που κατέδειξε η κάλπη του Μαΐου και του Ιουνίου, όπου η δυναμική του συνδυασμού παρουσίασε κάμψη σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές».

Όσο και αν πολλοί εκτιμούν ότι στην πορεία της θητείας θα «μπουν στο παιχνίδι» εκ νέου και δυναμικά οι παλιοσειρές, η κίνηση του δημάρχου να αναθέσει ρόλους και ευθύνες σε νέα πρόσωπα τους δίνει την ευκαιρία να πουν «ναι» στην πρόκληση, αποδεικνύοντας πως
ήρθαν για να μείνουν.

Μετά τις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν, η σύνθεση των δύο επιτροπών έχει ως εξής:

Οικονομική Επιτροπή
Πρόεδρος : Στ. Πολίτης
Μέλη: Μ. Μαυρομμάτης, Κ. Παλασκώνης και Γ. Μπαρμπούτης και Ελ. Παπαγεωργίου από την πλειοψηφία, Μ. Καζανά από την παράταξη του Τάσου Φλώρου και ο Θάνος Ασημάκης.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Πρόεδρος: Γιάννης Φλέγγας
Μέλη: Σ. Πολίτης, Μ. Μαυρομμάτης και Π. Ζέτος και Κ. Διαμαντόπουλος από την παράταξη του δημάρχου, Χ. Γεραντώνης από την μείζονα μειοψηφία και Δ. Ταράτσας από την παράταξη Ασημάκη

emrposnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...