Οι θέσεις της «Συνεργασίας Πολιτών» για Χωροταξικό-Πολεοδομικό-Συγκοινωνιακό

Συνέχεια στις ανακοινώσεις των Θέσεών της δίνει η παράταξη «Συνεργασία Πολιτών» του υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Γκίζα. Δεύτερη ενότητα του προγράμματος της:

ΕΝΟΤΗΤΑ  2η
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ
Ο δήμος Ναυπακτίας, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών, πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες σχετικά με τη μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, ώστε να αποκτήσει η περιοχή μας το ρόλο και τη θέση που της αρμόζει (Καθορισμός ζωνών: Βιομηχανική, Βιοτεχνική, Εμπορική, Οικιστική και Αγροτικής εκμετάλλευσης. Επαναπροσδιορισμός Ζωνών μετά από έρευνα των υπαρχουσών δραστηριοτήτων).

Στα πλαίσια αυτά και σε συνάρτηση με τον γενικότερο πολεοδομικό σχεδιασμό επιβάλλεται να λάβουν χώρα: 
• Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.
• Άμεση εκπόνηση Πολεοδομικών σχεδίων,  ώστε να προστατευθούν κάποιοι οικισμοί από την άναρχη δόμηση και να δημιουργηθεί νέα δυναμική για κάποιους άλλους, όπου απαιτείται, προκειμένου να εξασφαλισθεί ισόρροπη ανάπτυξη.
• Εκπόνηση μελετών που θα συμβάλλουν αφενός στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων και αφετέρου στην επανεκκίνηση της οικονομίας του Δήμου (π.χ. οριοθέτηση – διευθέτηση ρεμάτων και εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων, διανοίξεις οδών, αναθεώρηση ρυμοτομικών σχεδίων, κυρώσεις δικτύων, κοινοχρήστων χώρων, νέες επεκτάσεις σχεδίου κ.α.).                                         
o Αύξηση των κοινόχρηστων χώρων.
o Άμεση συνεργασία του Δήμου με θεσμικά όργανα, όπως ΤΕΕ, Σύλλογο Μηχανικών, Σύλλογο Αρχιτεκτόνων κ.α. και αξιοποίηση της επιστημονικής τους κατάρτισης.
o Επιτάχυνση των διαδικασιών βελτίωσης του συγκοινωνιακού προβλήματος με βάση τα νέα δεδομένα και με σκοπό η πόλη να καταστεί φιλική στον πεζό και στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα να παραμένει λειτουργική και παραγωγική.                         
o Εξεύρεση χώρων στάθμευσης εντός και κοντά στις εισόδους της πόλης και επέκταση των πεζοδρόμων και των πεζοδρομίων (οδός Θέρμου μέχρι και τις εργατικές κατοικίες, μετά από τη γέφυρα του Σκα έως και Ξηροπήγαδο κ.λπ.).
o Απομάκρυνση αντικειμένων από τους δρόμους που έχουν τεθεί ως εμπόδια στάθμευσης και απαγόρευση διέλευσης μεγάλων οχημάτων από το κέντρο της πόλης.         
o Αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες κλιματολογικές συνθήκες, την προστασία του περιβάλλοντος και την απόδοση σε ασφαλή χρήση του παραλιακού μετώπου. Προβολή και ανάδειξη του Ναυπακτιακού Κόλπου ως συνόλου, σε συνεργασία με το δήμο Δωρίδας και την Περιφέρεια. Ορθή ανακατασκευή του παραλιακού δρόμου Παλαιοπαναγιάς και επέκτασή του. 
o Προστασία και ανάδειξη, με στοχευμένες παρεμβάσεις, του παραδοσιακού οικισμού της πόλης της Ναυπάκτου. Ο παραδοσιακός ιστός της πόλης της Ναυπάκτου αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημά της και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτόν.
o Δημιουργία συνθηκών για την αποσυμφόρηση του κέντρου με την ανάπτυξη και άλλων εμπορικών κέντρων ανατολικά και δυτικά της πόλης   

o Αξιοποίηση, προς όφελός του Δήμου μας και των δημοτών μας των σοβαρών περιουσιακών στοιχείων του Δήμου μας
• Ξενία
• Χώρου  Νεροτσουληθρών
• Χώρου δημοτικής πλαζ – Επίλυση προβλήματος υφισταμένου κτιρίου 
• Σφαγείων
• Άλσους Γριμπόβου
• και όλων των υπόλοιπων δημοτικών ακινήτων.
• παρεμβάσεις για άμεση αξιοποίηση των λοιπών αξιόλογων περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην περιφέρεια του δήμου μας (εργοταξιακοί χώροι Αντιρρίου κλπ).



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...