Οι “μαύρες” αναρτήσεις των καλλιτεχνών: Καταγγέλλουν την στάση της κυβέρνησης – Κανένα μέτρο για εμάς

bb
Οι “μαύρες” αναρτήσεις των καλλιτεχνών: Καταγγέλλουν την στάση της κυβέρνησης – Κανένα μέτρο για εμάς

Οι


30/04/2020 – 15:23

Τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού στηλιτεύουν με αναρτήσεις τους στο Facebook οι καλλιτέχνες, αναρτώντας μαύρες εικόνες και αναστέλλοντας τη λειτουργία των επίσημων σελίδων τους. 

Ο Φοίβος Δεληβοριάς με μια δημοσίευσή του, συνοδευόμενη με μία μαύρη εικόνα, αναφέρει πως η επίσημη σελίδα του στο Facebook αναστέλλει τη λειτουργία της μέχρι η κυβέρνηση να ανακοινώσει εξαμηνιαίο ταμείο ανεργίας που να περιλαμβάνει τους ανθρώπους που δουλεύουν στο θέαμα-ακρόαμα, να ενισχυθεί η έναρξη λειτουργίας της ΕΔΕΜ, και να δημιουργηθεί «σαφής και σταδιακός χάρτης επιστροφής μας στη δουλειά, όπως συμβαίνει με όλους τους επαγγελματίες».  

«Είναι σαφές νομίζω πως η διάθεσή μας να προσφέρουμε σε όσους υποφέρουν, φάνηκε τις μέρες του lockdown (η κυβέρνηση το εκμεταλλεύτηκε ήδη αρκετές φορές αυτό). Αυτή τη στιγμή -σε απάντηση- οδηγεί όλους τους ανθρώπους μας και τις οικογένειές τους στον αφανισμό. Από δω λοιπόν, σιωπή. Από κάτω τρόμος και θυμός.Και συζητήσεις για συλλογικές πράξεις, με όλους τους συναδέλφους μου. Ελπίζω όχι πράξεις απελπισίας», αναφέρει στο κλείσιμο της ανάρτησή του. 

Σε μια παρόμοια ανάρτηση, και η Νατάσα Μποφίλου, αναφερει “Μαύρο, λοιπόν, μέχρι την ημέρα που οι εργαζόμενοι της τέχνης θα αντιμετωπιστούν ως άνθρωποι. Με ανάγκες και δικαιώματα.” 

“Μαύρο” και από τη Φωτεινή Βελεσιώτου

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Πηγή: kontranews.gr

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...