Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι κατά 237 δισ. ευρώ, το 2016!

bb

Αύξηση της περιουσίας τους κατά 237 δις δολάρια, είδαν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη το 2016! Σε μία χρονιά, που οι λαοί αντέδρασαν στις  μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις και έφεραν μεγάλες ανατροπές σε εκλογές και δημοψηφίσματα, το Bloomberg, σε δημοσίευμά του, παρουσιάζει το πως, ενώ οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι, οι δυνατοί έγιναν δυνατότεροι!

Αν και το 2016, ξεκίνησε με απογοητευτικές οικονομικές εξελίξεις από την Κίνα και συνέχισε με το δημοψήφισμα υπέρ του «Brexit» και τη νίκη του Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, οι πλουσιότεροι του κόσμου, κατάφεραν αντί να χάσουν, να κερδίσουν εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες!

Στην κορυφή των πλουσιότερων παρέμεινε ο  πολυδισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς για όλη τη διάρκεια του έτους. Ο Αμάνσιο Ορτέγκα, ιδρυτής της αλυσίδας ενδυμάτων Zara διατήρησε τον τίτλο του πλουσιότερου ευρωπαίου.

Πρώτος ανάμεσα στους πρώτους στην αύξηση περιουσίας, ο γνωστός αμερικανός επενδυτής  Γούορεν Μπάφετ, που επέστρεψε ως ο 2ος  τη πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη,  αυξάνοντας τον πλούτο του, κατά 19%, σε 74,1 δισ. δολάρια,  αμέσως μετά τη νίκη  Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές. Ο επενδυτής, προέβλεψε το ράλι στις αγορές και ποντάροντας στην «απρόοπτη» νίκη Τραμπ βγήκε κερδισμένος.

Άλλοι γνωστοί μεγιστάνες του πλούτου, που είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται, είναι ο βασιλιάς των πετρελαίων, Χάρολντ Χαμμ  που είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 8,4 δισ. δολάρια υπερδιπλασιάζοντας την στα 15,3 δις δολάρια.

Ελληνικό χρώμα στην λίστα με τους πλουσιότερους του κόσμου, που αύξησαν σημαντικά την περιουσία τους δίνει ο ελληνικής καταγωγής Τζεφ Μπέζος,  ιδρυτής του κολοσσού Amazon.

Διπλασίασε την περιουσία του το 2015 και είχε για ακόμα ένα έτος, τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των στελεχών στον κλάδο της τεχνολογίας, τα οποία έφτασαν τα 7,5 δις δολάρια.

Τελευταίος από τους πρώτους σε περιούσιες, έρχεται ο ιδρυτής του Facebook, Μάρκ Ζούκεμπεργκ, που αύξησε την περιουσία του κατά 5,4 δισεκατομμύρια  δολάρια, μέσα στο 2016.

Πηγή:

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...