Οι προτάσεις του συνδυασμού του Γιάννη Νταουσάνη για το κυκλοφοριακό.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Την περασμένη εβδομάδα, ο συνδυασμός μας  «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» πραγματοποίησε έρευνα στην πόλη της Ναυπάκτου, για να διαπιστώσει ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους της πόλης μας.

Ρωτήθηκαν πολλοί συμπολίτες μας να απαντήσουν στο ερώτημα, ποιό πρόβλημα της καθημερινότητας  τους απασχολεί περισσότερο.

Η απάντηση που κυριάρχησε ήταν το κυκλοφοριακό. Τέσσερις στους δέκα συμπολίτες μας από τα διακόσια άτομα που ρωτήθηκαν, το πρώτο που ανέφεραν ήταν το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Για τη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ,  το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής  δεν ήταν καθόλου έκπληξη.

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα για να λυθεί θα πρέπει να συνδυαστεί με την εξεύρεση ακόμα περισσότερων χώρων πάρκινγκ, ώστε να περιοριστεί ο ρόλος του αυτοκινήτου στην πόλη.

Εμείς ως δημοτική αρχή θα προχωρήσουμε στην λήψη μέτρων για την  «ανακούφιση» των οξυμένων κυκλοφοριακών προβλημάτων της πόλης, τα οποία μπορούν να γίνουν άμεσα χωρίς να χρειάζονται πολλά χρήματα, όπως:

  • Η απαγόρευση της στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο της πόλης και η δυνατότητα ολιγόλεπτης στάσης, μέτρο που είχε εφαρμοστεί το 2006, σε συνεργασία με την τροχαία και ήταν αποτελεσματικό.
  • Διαμόρφωση του δρόμου που ενώνει τον περιφερειακό της Ναυπάκτου με το κάστρο, ως έργο αποσυμφόρησης της κίνησης στο δυτικό τμήμα της πόλης
  • Μονοδρόμηση της οδού Ανύτης με κατεύθυνση από Άγιο Γεώργιο προς δυτικά
  • Δημιουργία  δύο χώρων στάθμευσης μεγάλης χωρητικότητας  για ΙΧ και λεωφορεία, ένα ανατολικά, δίπλα από το Αλσύλλιο και ένα δυτικά στο τέλος της Ψανής, τα οποία θα συνδέονται συνεχώς με δύο λαστιχοφόρα τρενάκια, τα οποία  θα εξυπηρετούν τους πολίτες για να πηγαίνουν στο κέντρο ανά πάσα στιγμή, και ταυτόχρονα θα δίνουν τουριστικό χρώμα στη πόλη μας.
  • Λήψη αυστηρών μέτρων για την παράνομη στάθμευση
  • Επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας
  • Χρήση νέων τεχνολογιών όπου οι πολίτες θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τις βέλτιστες εναλλακτικές διαδρομές και τις δυνατότητες στάθμευσης
  • Θέσπιση αυστηρών ωραρίων και θέσεων φορτοεκφόρτωσης
  • Ενημέρωση των πολιτών για την όσο το δυνατό λιγότερη χρήση του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης (κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία κλπ)

Ταυτόχρονα θα πρέπει να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για την δημιουργία τρίτου δρόμου στη Ναύπακτο, με την κατασκευή τούνελ κάτω από Κάστρο, πρότασή μας από το 2003.Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...