Ολλανδοί προς Στουρνάρα: Μην το πείτε επιμήκυνση αλλά…

Ολλανδοί προς Στουρνάρα: Μην το πείτε επιμήκυνση αλλά...
Tην πρόταση να εγκαταλείψει η Ελλάδα το αίτημα της «επιμήκυνσης» έκαναν οι Ολλανδοί στη συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προτείνοντας την αντικατάσταση του όρου με αυτόν της «εμπροσθοβαρούς εκταμίευσης» προκειμένου η χώρα να εισπράξει το δάνειο των 70 δισ. και αυτό να διοχετευθεί στην ανάπτυξη.

Με αυτόν τον τρόπο, η ολλανδική πλευρά επιδιώκει να αναστραφεί το δυσμενές κλίμα που υπάρχει στην κοινή γνώμη της Ολλανδίας για την Ελλάδα και ειδικότερα σε σχέση με το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το θέμα συζήτησαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ολλανδίας, Μπεν Κνάπεν.

Όπως ανέφεραν ανώτερα στελέχη του υπουργείου, η ολλανδική πλευρά προέτρεψε την ελληνική πλευρά να αποφεύγει σε επικοινωνιακό επίπεδο τη λέξη επιμήκυνση, καθώς αποτελεί «κόκκινο πανί» για την πλειονότητα των πολιτών στη Βόρεια Ευρώπη. Οι Ολλανδοί πρότειναν να χρησιμοποιείται ο όρος frontloading, ο οποίος θα μπορούσε να περιγραφεί ως «εμπροσθοβαρής εκταμίευση των δόσεων, προκειμένου να διευκολυνθεί το πέρασμα στην ανάπτυξη».

Μάλιστα, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η ολλανδική πρόταση συζητήθηκε μεν κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν από την Τρόικα.

OIKONOMIA
Πηγή: www.briefingnews.grΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...