Ολλανδός Πρωθυπουργός: Η συμφωνία για το Brexit δεν είναι ανοικτή σε διαπραγμάτευση

Μήνυμα προς τους επίδοξους διαδόχους της Τερέζα Μέι απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, προειδοποιώντας ότι οι Βρυξέλλες δεν θα ξεκινήσει εκ νέου διαπραγματεύσεις επί της συμφωνίας του Brexit με τον επόμενο Βρετανό πρωθυπουργό. 

«Η συμφωνία αποχώρησης δεν είναι ανοικτή σε επαναδιαπραγμάτευση», σημείωσε ο Ρούτε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στη Χάγη, λίγο μετά την ανακοίνωση παραίτησης της Μέι. Όπως είπε, η αβεβαιότητα για το Brexit «κυρίως αυξήθηκε παρά μειώθηκε», ενώ ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Ολλανδία παραμένει προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο, «περιλαμβανομένου του σεναρίου εξόδου χωρίς συμφωνία».

Με τη σκληρή στάση του, ο Ρούτε επιχειρεί να δώσει τέλος σε όσους υποψήφιους έχουν μιλήσει για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με τις Βρυξέλλες. «Το πρόβλημα δεν είναι η Τερέζα Μέι», αλλά οι αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει το Λονδίνο για κάθε συμφωνία, τόνισε ο επικεφαλής της ολλανδικής κυβέρνησης.

«Της τηλεφώνησα αμέσως σήμερα το πρωί, της είπα πως πιστεύω πως όσα έκανε τα τελευταία χρόνια ήταν γενναία κι ότι εργάστηκε υπό συνθήκες απίστευτα δύσκολες για την επίτευξη του Brexit», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας.

Ο Μαρκ Ρούτε αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τον αντικαταστάτη της Μέι: «Δεν θα σχολιάσω για τον Μπόρις Τζόνσον ή τους άλλους υποψηφίους. Πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...