Ομαλοποιήθηκε η χρηματοδότηση του προγράμματος ''Βοήθεια στο Σπίτι''

bb

Ομαλοποιείται οριστικά το ζήτημα της χρηματοδότησης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ύστερα από αρκετό καιρό αρρυθμιών και καθυστερήσεων που ταλαιπώρησαν τους εργαζόμενους.

Από τις αρχές Ιουλίου, όταν και περιήλθε στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η σχετική αρμοδιότητα, με εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα κινήθηκαν αμέσως όλες οι διαδικασίες και ειδοποιήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι ώστε να συγκεντρωθούν τα παραστατικά και να μεταβιβαστούν οι αναλογούντες πόροι.

Η εικόνα σήμερα έχει ως εξής: Για το έτος 2010 είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» 81 δομές. Από αυτές έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποπληρωμής στις 61, με συνολικές πληρωμές 2.517.984 ευρώ. Εκκρεμεί η αποπληρωμή και των υπολοίπων, με ποσό 448.399 ευρώ. Ήδη για τις περισσότερες απ’ αυτές τις περιπτώσεις ολοκληρώνεται η διαδικασία ελέγχου των παραστατικών ενώ υπάρχουν και 9 περιπτώσεις για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι δεν έχουν στείλει έως σήμερα δικαιολογητικά πληρωμής.

«Όσοι Δήμοι αποστέλλουν τα σχετικά παραστατικά εντάσσονται αμέσως και χωρίς καμία καθυστέρηση στη διαδικασία αποπληρωμής», τονίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Για το έτος 2011 έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» συνολικά 71 δομές με πίστωση 5.711.856 ευρώ. Μέχρι σήμερα έχει γίνει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ύψους 1.800.000 ευρώ ενώ εκκρεμεί νέο αίτημα χρηματοδότησης ύψους 1.000.000 ευρώ. Μόλις πρόσφατα, στις 31 Αυγούστου, εγκρίθηκαν οι πρώτες πιστώσεις, συνολικού ύψους 1.315.962 ευρώ και έχουν ζητηθεί από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης τα αντίστοιχα παραστατικά από τους φορείς υλοποίησης. Έως τώρα μόνο 4 Δήμοι απέστειλαν τα σχετικά παραστατικά.

Τόσο το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» όσο και το πρόγραμμα «Ιατροκοινωνικά Κέντρα» για όλο το 2011 θα καλυφθούν οικονομικά από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας. Για το έτος 2012 η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καλύψει τις δαπάνες λειτουργίας των προγραμμάτων από το Τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην κατεύθυνση αυτή ο Περιφερειάρχης κάνει ήδη επαφές ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση των προγραμμάτων και να εξακολουθούν, μέσω αυτών, να στηρίζονται ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στη Δυτική Ελλάδα. 

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...