Ομολόγησε ο δολοφόνος της Βουλγάρας δημοσιογράφου

Ομολόγησε ο δολοφόνος της Βουλγάρας δημοσιογράφου

Ομολόγησε ο 21χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη στη Γερμανία με την κατηγορία της δολοφονίας της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα. Η μητέρα του υποστήριξε πως σκότωσε τη δημοσιογράφο ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και είχε πάρει πολλά ναρκωτικά.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο NOVA, η μητέρα του 21χρονου Σεβερίν Κρασιμίροφ δήλωσε ότι ο γιος της «παραδέχθηκε ότι το έκανε ενώ ήταν μεθυσμένος και είχε πάρει πολλά ναρκωτικά. Το παραδέχθηκε και άρχισε να κλαίει μπροστά μου. Δεν είναι τέτοιος τύπος, δεν μπορώ να το καταλάβω».

Εισαγγελείς στη Βουλγαρία έχουν ήδη απαγγείλει κατηγορίες ερήμην εις βάρος του για βιασμό και δολοφονία και ζήτησαν την έκδοσή του από τη Γερμανία προκειμένου να δικαστεί στη Βουλγαρία.

Ο ύποπτος ήταν ήδη καταζητούμενος για βιασμό και φόνο, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα.

Ο Κρασιμίροφ συνελήφθη για τη δολοφονία και τον βιασμό της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα στην πόλη Ρουσέ της βόρειας Βουλγαρίας στη Γερμανία όπου είχε διαφύγει.

Με τα παρόντα δεδομένα, ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ διευκρίνισε ότι «σε αυτήν τη φάση δεν θεωρούμε ότι η δολοφονία συνδέεται με την επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος».

Η 30χρονη δημοσιογράφος ερευνούσε υπόθεση διασπάθισης ευρωπαϊκών κονδυλίων από πολιτικούς και επιχειρηματίες στη Βουλγαρία.

Το πτώμα της βρέθηκε σε πάρκο κοντά στην παραδουνάβια πόλη Ρούσε το Σάββατο. Ο δράστης της επίθεσης την είχε βιάσει, χτυπήσει και στη συνέχεια τη στραγγάλισε.

Καθώς πρόκειται για ένα βάναυσο έγκλημα που αφορά ερευνήτρια δημοσιογράφο, η κοινωνία στη Βουλγαρία έχει συγκλονιστεί ενώ έχει αναβιώσει και ο δημόσιος διάλογος για την ελευθερία του Τύπου στη χώρα.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/344435-Omologese-o-dolophonos-tes-Boylgaras-demosiographoy ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...