Ομόνοια Ναυπάκτου: Λύγισε στην Πάτρα. (Φωτογραφίες)

Την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα υπέστη η ομάδα παμπαίδων της Ομόνοιας στην Πάτρα από την Ολυμπιάδα με 3-1. Για την Ομόνοια είχε προηγηθεί στη διπλή αγωνιστική του περασμένου Σαββατοκύριακου το νικηφόρο παιχνίδι με τον Πυργέα στο Παπαχαραλάμπειο με 3-0.

Το Σάββατο 12 Μαΐου οι παμπαίδες της Ομόνοιας υποδέχτηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Ναυπάκτου τον Πυργέα. Έχοντας πολύ καλή συγκέντρωση στο πρώτο σετ πήραν από την αρχή προβάδισμα στο σκορ το οποίο γρήγορα έφτασαν στο 16-5 και λογικά πήραν το σετ με 25-9. Παρόμοια η κατάσταση και στο δεύτερο σετ. Από νωρίς μπροστά η Ομόνοια δεν επέτρεψε στους αντιπάλους να απειλήσουν κατακτώντας και αυτό το σετ με 25-13. Η ευκολία με την οποία πήραν τα δύο πρώτα σετ χαλάρωσε τους παίκτες της Ναυπάκτιας ομάδας δίνοντας το δικαίωμα στους Πυργιώτες να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Αμφίρροπο το τρίτο σετ με τον Πυργέα να προηγείται 11-12. Με τον Νούλα στο σερβίς όμως οι Ναυπάκτιοι έκαναν ένα σερί 6-0, πήραν προβάδισμα με 17-12 αλλά παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να ξεφύγουν. Αυτό έγινε όταν ο Κόγγος με 4 σερί άσσους έκανε το 24-16 δίνοντας το σετ στην Ομόνοια και το παιχνίδι με 3-0 σετ. Καλό το αποτέλεσμα για την Ομόνοια, όχι όμως και το συνολικό παιχνίδι, κυρίως όσον αφορά την ομαδικότητα, μετά το δεύτερο σετ.

Την Κυριακή 13 Μαΐου η Ομόνοια έπαιξε στο γήπεδο της Ολυμπιάδας στην Πάτρα με τη γηπεδούχο ομάδα και μετά από ένα όμορφο παιχνίδι ηττήθηκε με 3-1 σετ.

Φοβισμένα ξεκίνησε η Ομόνοια τον αγώνα αλλά παρόλα αυτά έβρισκε λύσεις στην επίθεση και κρατούσε επαφή στο σκορ. Η Ολυμπιάδα προηγήθηκε 23-21, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 23-23, όμως δύο λάθος επιλογές στο τέλος έδωσαν το σετ με 25-23 στους Πατρινούς. Πολύ καλή απόδοση είχε η Ομόνοια στο τρίτο σετ. Παίζοντας συγκεντρωμένα από την αρχή σε άμυνα και επίθεση πήρε κεφάλι στο σκορ και άνοιξε τη διαφορά ως το 11-21 έχοντας τους Παύλου και Κόκκαλη σε καλή μέρα επιθετικά, κλείνοντας καλά στο μπλοκ και βγάζοντας πολλές άμυνες στις επιθέσεις των αντιπάλων. Η Ολυμπιάδα μείωσε τη διαφορά αλλά δεν κατάφερε να γυρίσει το σετ, το οποίο τελικώς έχασε με 17-25 με το παιχνίδι να οδηγείτε σε ισοπαλία στα σετ με 1-1. Άτυχη η ομάδα της Ναυπάκτου στο τρίτο σετ. Ενώ το σκορ ήταν 2-2 ο Παύλου έπαθε διάστρεμμα σε διεκδίκηση της μπάλας στο φιλέ με τον Ηλιόπουλο και τέθηκε εκτός μάχης. Ο Μέτσης που τον αντικατέστησε μπήκε γρήγορα στο ρυθμό του αγώνα και η Ομόνοια με κεκτημένη ταχύτητα από το προηγούμενο σετ βρέθηκε να προηγείται 17-19 που γρήγορα έγινε 18-22 και πήρε πλεονέκτημα για το σετ με 20-23. Παρά το προβάδισμα όμως συνεχή λάθη έδωσαν την ευκαιρία σατην Ολυμπιάδα να ισοφαρίσει και με ένα 5-0 σερί να πάρει το σετ με 25-23 και να κάνει το σκορ 2-1 στα σετ. Απογοητευμένοι οι Ναυπάκτιοι στο τέταρτο σετ, έχασαν από την αρχή την επαφή με το σκορ και ηττήθηκαν με 25-14 χάνοντας τον αγώνα με 3-1 σετ και μαζί την ευκαιρία να πάρουν ένα βαθμό εκτός έδρας, από το φαβορί του ομίλου για την πρωτιά.

Ακολουθεί διακοπή του πρωταθλήματος για σχεδόν ένα μήνα εξαιτίας των σχολικών εξετάσεων των παιδιών πριν ολοκληρώσει η Ομόνοια τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με τα παιχνίδια με ΕΑΠ στη Ναύπακτο και Φαέθων στο Αντίρριο. Η ομάδα ης Ναυπάκτου για να μπορέσει, ως δεύτερη πλέον, να περάσει στην επόμενη φάση θα χρειαστεί μία νίκη με την ΕΑΠ και να μη “στραβώσουν” τα αποτελέσματα στα άλλα παιχνίδια ανάμεσα στις πατρινές ομάδες. Το κυριότερο όμως είναι η δική της αγωνιστική συμπεριφορά, μιας και αυτή θα κρίνει την τελική της θέση.

Στα δυο παιχνίδια με Πυργέα και Ολυμπιάδα αγωνίστηκαν οι: Νούλας, Κόγγος, Κόκκαλης, Παύλου, Καρύδης, Μέτσης, Λουκάς, Κομάνι και Κεχαγιάς.

Φωτογραφίες από τον αγώνα με τον Πυργέα στο κλειστό στο Παπαχαραλάμπειο

........................



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...