Οργή Άδωνι: Σε αργία όσοι “φυλάκισαν” τους επιθεωρητές Υγείας στην Κέρκυρα (Βίντεο)

Οργή Άδωνι: Σε αργία όσοι
Ένταση επικράτησε την Πέμπτη στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κερκύρας, όταν κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, πήγε να πραγματοποιήσει έλεγχο εφημερίας, αλλά προπηλακίστηκε από συνδικαλιστές που έφτασαν μάλιστα στο σημείο να τους εγκλωβίσουν σε χώρο του κτηρίου.
Το πρωτοφανές περιστατικό εξόργισε τον υπουργό Υγείας ο οποίος είπε πως θα διενεργηθεί επείγουσα ΕΔΕ και αμέσως μετά οι εμπλεκόμενοι θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία.

«Αυτό το απίστευτο γεγονός με αναγκάζει να έχω διατάξει ήδη επείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση και δηλώνω από τώρα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παράνομη παρεμπόδιση του ελέγχου θα τεθούν από εμένα, αμέσως μετά την ενέργεια της ένορκης διοικητικής εξετάσεως, σε αυτοδίκαιη αργία», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν χρειάζεται τέτοιους εργαζομένους. Το κράτος θα επιβάλλει τους νόμους σε όλους. Οι νόμοι είναι κοινοί για όλους και δεν εξαιρείται κανείς, ούτε οι συνδικαλιστές», πρόσθεσε.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης όταν δύο ελεγκτές του υπουργείου Υγείας θέλησαν να κάνουν τον καθιερωμένο έλεγχο για την παρουσία του προσωπικού κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

Τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με την οργή τον συνδικαλιστών και με φωνές και ύβρεις διώχτηκαν κακήν κακώς. Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι συνδικαλιστές προσπάθησαν να τους κλείσουν σε ένα δωμάτιο, για να μην προχωρήσουν σε ελέγχους, ενώ τους χαρακτήρισαν «ανεπιθύμητους» και τους είπαν ότι αυτό που κάνουν «δεν είναι σωστό ηθικά».

«Δε μας άφησαν να κάνουμε τον έλεγχο στο πλαίσιο των εντολών που έχουμε από τον γενικό επιθεωρητή. Δε μας άφηναν να μπούμε μέσα», είπε νωρίτερα μιλώντας στο Mega, η Ρέα Μεσολογγίτου, επόπτης του υπουργείου Υγείας.

Τελικά, ο έλεγχος ξεκίνησε έπειτα από  αρκετές ώρες με την παρουσία εισαγγελέα και αστυνομικής δύναμης κάτω από τις αποδοκιμασίες των συνδικαλιστών εργαζομένων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι επιθεωρητές, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την οργή τον συνδικαλιστών και με φωνές και ύβρεις διώχτηκαν κακήν κακώς.

{youtube}msDtNaayLyg#t{/youtube}

Αστυνομικός επιτίθεται σε δημοσιογράφο

Σύμφωνα με το corfupress.gr, αστυνομικός και μάλιστα αξιωματικός, χτύπησε δημοσιογράφο που κάλυπτε το ρεπορτάζ για τα γεγονότα στο νοσοκομείο. Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια του πανικού που δημιούργησε η απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή να αποκλείσει εκατοντάδες άτομα πάνω σε μία εσωτερική σκάλα του νοσοκομείου απαγορεύοντάς τους να βγουν στην έξοδο του κτιρίου!

{youtube}n2x_DMRoQps#t{/youtube}

Ο αστυνομικός φέρεται να χτύπησε τον δημοσιογράφο Γιάννη Ανδριώτη που, εκείνη την ώρα κρατώντας τηλεοπτική κάμερα και συνοδευόμενος από τον επίσης δημοσιογράφο του CorfuPress Μάνο Μεθυμάκη, δεχόταν την πίεση του πλήθους εγκλωβισμένος μεταξύ του αστυνομικού κλοιού και των διαμαρτυρόμενων πολιτών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αστυνομικός τον χτύπησε με γονατιά στα γεννητικά όργανα, σωριάζοντάς τον κάτω.

Τι υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί:

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών της Κέρκυρας Α. Γεωργόπουλος, κατήγγειλε προσπάθεια τεχνητής έντασης αφού εκκλήθησαν εισαγγελέας και αστυνομία από τον Υπουργό Υγείας, υποτίθεται γιατί οι γιατροί προπηλάκισαν τους ελεγκτές, την ώρα που οι ελεγκτές μιλούσαν με τους γιατρούς και τους υπόσχονταν ότι θα κάτσουν εκεί «μέχρι τις 5 το πρωί» για να ενημερωθούν όχι μόνο για τις «απουσίες» προσωπικού αλλά για τις δραματικές ελλείψεις του ιδρύματος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...