«Οχι» στο αίτημα Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis

bb

«Οχι» στο αίτημα Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis

Την απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης των εισαγγελέων Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση Novartis, ως προς το σκέλος που αφορά τον σύζυγο γιατρό της κυρίας Ράικου, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απορριπτική γνώμη εξέφρασε και η εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο.

Το συμβούλιο με το υπ. αριθμόν 1896/2018 βούλευμά του,  αποδέχτηκε την σχετική πρόταση της εισαγγελέα Ράνια Σταθέα η οποία, έκρινε πως δεν προκύπτει ότι η διαρροή για το έμβασμα των 1000 ευρώ που έλαβε ο κ. Καρνέζης από την φαρμακοβιομηχανία για ομαδική μελέτη, έγινε από την κ. Τουλουπάκη και τους επίκουρους της εισαγγελείς.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Ράικου με την αγωγή κακοδικίας που κατέθεσε ουσιαστικά αναφέρει πως θεωρεί ότι η διαδιοχός της  ήταν εκείνη που διέρρευσε στον Τύπο πως  μεταξύ των προσώπων που ερευνώνται είναι ο σύζυγός της, ιατρός στο επάγγελμα. Θεωρεί δηλαδή πως μεταξύ των 4.000 γιατρών που έχουν εντοπιστεί (να λαμβάνουν πολύ περισσότερα χρήματα) επιλέχθηκε να ανασυρθεί στην επιφάνεια το όνομα του συζύγου της με στόχο να τρωθεί η δικαστική της ακεραιότητα και να εμφανιστεί πως ενεργεί με τρόπο ασυμβίβαστο με την υποχρέωση αμεροληψίας.

Το συμβούλιο και η εισγαγελέας με την πρότασή τους θεψωρούν πως η διαρροή δεν έγινε από την ομάδα της κας Τουλουπάκη καθώς , στοιχεία της δικογραφίας είχαν στα χέρια τους τόσο μέλη του κοινοβουλίου-όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018-όσο και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος και επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγγελεις διαφθοράς.

Την ίδια ώρα η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας που έχει υποβληθεί από την κα Ράικου και τον συζυγό της , διαβίβασε αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί με βούλευμα του, εάν πρέπει να παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εναγόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ως προς το σκέλος που αφορά τον γιατρό, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοιριστεί να συζητηθεί η αγωγή στο ΣτΕ.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346865-Ochi-sto-aitema-Raikoy-gia-exairese-ton-eisaggeleon-Diaphthoras-sten-ypothese-Novartis ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...