
Με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο συναντήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ενημέρωσε τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του σε Βραζιλία και Αργεντινή.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ,επιδίωξή του δεν ήταν η αντιγραφή μοντέλων, αλλά η διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος σε δύο σύμμαχες χώρες. Είπε ακόμη ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε «ευήκοα ώτα» στην αναζήτηση αλληλεγγύης και πρόσθεσε ότι «προτεραιότητα» του κόμματός του είναι η ανάπτυξη «πολυδιάστατης και ενεργού εξωτερικής πολιτικής».
Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι, στόχος είναι η καλύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό και η επίτευξη συναινετικής εξωτερικής πολιτικής.
Ο καλός συντονισμός κυβέρνησης και κομμάτων διευκολύνει στην ανάπτυξη διαύλων με στόχο την αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της χώρας και του ρόλου της στη διεθνή σκηνή, παρατήρησε ο υπουργός Εξωτερικών.