Ο Αλέξης τα κατάφερε, έσωσε τις συντάξεις, κερδίζει τις εκλογές!

Ο Αλέξης τα κατάφερε, έσωσε τις συντάξεις, κερδίζει τις εκλογές!

Τρέμει η Ν.Δ. την πολιτική κεφαλαιοποίηση της τεράστιας επιτυχίας του πρωθυπουργού

Αντιστρέφεται ριζικά το πολιτικό κλίμα

ΚΑΤΑΦΕΡΕ το ακατόρθωτο ο Αλέξης Τσίπρας. Έσωσε από το κούρεμα τις συντάξεις εκατομμυρίων Ελλήνων που είχαν απαιτήσει τα κοράκια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και το κατεστημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά από έναν μαραθώνιο διαβουλεύσεων με κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες όπως η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν και ο Πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξασφάλισε και επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση την προστασία των ελληνικών συντάξεων σε πείσμα της Νέας Δημοκρατίας που είχε προεξοφλήσει το κούρεμα και είχε επιδοθεί σε άγρια πολιτική σπέκουλα στο επίμαχο θέμα που αφορούσε κάθε ελληνική οικογένεια.

Η τεράστια αυτή επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα αλλάζει ριζικά το πολιτικό κλίμα. Αφού κατάφερε να σώσει τις συντάξεις είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει και τις εκλογές, επισημαίνουν οι επικοινωνιολόγοι.

Η πολιτική κεφαλαιοποίηση της απόφασης για τις συντάξεις αναμένεται να δώσει περισσότερες από πέντε ποσοστιαίες μονάδες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα συνδυαστικά με τα αναδρομικά στους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, τους πανεπιστημιακούς και τα υπόλοιπα ειδικά μισθολόγια, τα κέρδη για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ μεγαλύτερα.

Στην αντιστροφή του πολιτικού κλίματος πρόκειται να συμβάλει καθοριστικά και η διανομή του κοινωνικού μερίσματος του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ στους οικονομικά αδύναμους.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μη περικοπή των συντάξεων εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά που δήλωναν δημόσια ότι ο Αλέξης Τσίπρας κοροϊδεύει τον κόσμο και ότι το κούρεμα είναι βέβαιο και θα επιβληθεί από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα.

Προφανώς δεν είχαν καλή πληροφόρηση από τις Βρυξέλλες ή το χειρότερο, πίεζαν οι ίδιοι προκειμένου να περικοπούν οι συντάξεις για να μην κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας απαλλαγμένος από το άγχος και έχοντας στο ενεργητικό του τεράστιες επιτυχίες που έχουν επίδραση σε όλη την κοινωνία, θα πάρει φαλάγγι μέχρι τις εκλογές.

Κυριάκος και Φώφη θα ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ μέχρι να υλοποιηθεί το κοινωνικό πακέτο του Αλέξη Τσίπρα.
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ψήφισαν χθες και στις Βρυξέλλες διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες και τους ακραίους συντηρητικούς κύκλους που επεδίωκαν το κούρεμα των συντάξεων.

Η απόφαση αυτή δίνει ανάσα σε εκατομμύρια οικογένειες ενώ αναμένεται να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην αγορά.
Γιατί το κούρεμα των συντάξεων θα προκαλούσε πτώση της ζήτησης αλλά και οικογενειακά δράματα αφού η πλειοψηφία των Ελλήνων τα βγάζει πέρα με το ζόρι και δεν αντέχει άλλες θυσίες.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/347072-O-Alexes-ta-kataphere-esose-tis-syntaxeis-kerdizei-tis-ekloges ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...