Ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας Θαν.Μαυρομάτης απαντά σε ανακριβές δημοσίευμα τοπικού blog και δηλώνει:Δεν έχει παραληφθεί κανένα έργο ακόμη,τη ζημιά θα πληρώσει ο εργολάβος

bb

Τέλος δίνει σε ψευδή δημοσιεύματα ο αντιπεριφερειάρχης Θ.Μαυρομάτης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομάτης ξεκαθάρισε το θέμα περι παραλαβής των αντιπλημμυρικών έργων από την περιφέρεια στην θέση Πινακάδες στο Τρίκορφο Ναυπακτίας που έγινε γνωστό μετά από παραπλανητικό δημοσίευμα τοπικού blog έπειτα από μια εβδομάδα από τη δημοσίευση του άρθρου του Nafpaktianews.gr (Δείτε Εδώ) που έθετε τα πράγματα στην σωστή τους βάση και στο σωστό χρόνο (η ζημιά προκλήθηκε στις αρχές του Δεκέμβρη).

Όμως γνωστό Blog έφερε στο “φως” μια “αποκάλυψη” πως έργα που είχαν παραληφθεί από την Περιφέρεια καταστράφηκαν. Υπήρξαν βεβαίως ζημιές στο έργο αλλά αυτές βαρύνουν τον εργολάβο-όπως σας είχαμε ενημερώσει-καθώς και να είχε παραληφθεί το έργο την ευθύνη για τους επόμενους 18 μήνες θα την είχε ο εργολάβος.

Ζητούμενο ωστόσο είναι, το έργο να ολοκληρωθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις με την προσωρινή παρέμβαση λόγω καιρού στο προβληματικό τμήμα και την ουσιαστική και μόνιμη αποκατάσταση όταν οι καιρικές συνθήκες αργότερα το επιτρέψουν .Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο σημείο που έχει υποστεί ζημιά υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ για μονάδα παραγωγής μαρμελάδων και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που και στο παρελθόν είχαν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του Ευήνου.

Το Nafpaktianews.gr παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Τις τελευταίες ώρες με την έκταση που πήρε το θέμα από το τοπικό Blog , ήρθε η απάντηση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη κ.Μαυρομάτη με δήλωσή του στο protothema.gr.

Αναλυτικά το άρθρο της ιστοσελίδας Protothema.gr με την συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρομάτη.

«Το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει χάσει ούτε ένα ευρώ. Υπαιτιότητα του εργολάβου η ζημιά στο έργο», υποστηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων, Θανάσης Μαυρομάτης – Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης είναι ενήμερος και παρακολουθεί το έργο

Τις απαραίτητες διευκρινίσεις – απαντήσεις έσπευσε να δώσει το απόγευμα της Τετάρτης ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών Δυτικής Ελλάδας, Θανάσης Μαυρομάτης για το αντιπλημμυρικό έργο στη θέση Πινακάδες του Τρικόρφου Ναυπακτίας, τμήμα του οποίου κατέρρευσε από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία «Λέανδρος».

Όλα ξεκίνησαν από την πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας χθες από τοπικό μέσο της Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο υποστηρίζει σε ρεπορτάζ ότι το έργο έχει παραδοθεί.

Την είδηση διαψεύδουν κύκλοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Έργων να διαμηνύει ότι «το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, στο 74,6 του οικονομικού αντικειμένου του».

Μιλώντας στο protothema ο Θανάσης Μαυρομάτης υποστηρίζει ότι «το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει χάσει ούτε ένα ευρώ, καθώς το συμβάν είναι υπαιτιότητα του εργολάβου», πως κάθε έργο υποστηρίζεται από εγγύηση 1,5 έτους, ενώ αναφέρει σχετικά ότι υπάρχει και σχετική αλληλογραφία από την υπηρεσία.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Παραλάβαμε ένα προβληματικό έργο. Από τη διοίκησή μας οι εργασίες ξεκίνησαν συγκεκριμένα, στις 27 Οκτωβρίου του 2018. Δηλώνω υπεύθυνα ότι το έργο θα παραδοθεί, δεν υπάρχουν εκπτώσεις. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, είναι ενήμερος πριν καν πάρει δημοσιότητα το θέμα και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Υπογραμμίζω ξανά, ότι την ευθύνη θα την αναλάβει ο ανάδοχος».

Σε ερώτηση του protothema.gr, εάν η καταστροφή στο αντιπλημμυρικό έργο θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, ο Θανάσης Μαυρομάτης απαντά: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε στην περιοχή υπάρχουν 700 μέτρα συρματοκιβώτια. Για να απαντηθεί η ουσιαστική ερώτηση θα πρέπει να πέσουν τα νερά και να γίνει αυτοψία, να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος».

Δείτε βίντεο από το σημείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...