Ο Αραούχο “σκότωσε” τον ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος σκόραρε δύο φορές, επικράτησε 3-0 τον ΠΑΟΚ και συνεχίζει το νικηφόρο σερί στα ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ανέβηκε ξανά στην πέμπτη θέση και πλησίασε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Από την άλλη, ο «δικέφαλος» του Βορρά είχε αρκετά προβλήματα στην άμυνα και στο 53′ έμεινε με δέκα παίκτες.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε ιδανικά το ντέρμπι και κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Αϊντάρεβιτς πίεσε την άμυνα του ΠΑΟΚ, η μπάλα έφτασε στον Αραούχο και ο Αργεντινός με ωραία σουτ νίκησε τον Γλύκο, κάνοντας το 1-0.

Το γρήγορο γκολ έδωσε φτερά στους γηπεδούχους που είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και πίεζαν ασφυκτικά την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ.

Στο 7’ η Ένωση «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, όταν ο Μάνταλος μετά από εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Γιόχανσον μέσα στην περιοχή, αλλά ο Σουηδός δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση.

Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα ο Βλάνταν Ίβιτς αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή, βγάζοντας τον Κάμπος λόγω τραυματισμού.

Στο 17’ ο Αραούχο έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, αλλά υποδείχτηκε κακώς σε θέση οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του στο 22’, όταν ο Μάτος βρήκε τον Ενρίκε, αλλά το πλασέ του Βραζιλιάνου πέρασε άουτ.

Η ομάδα του Ίβιτς δεν πατούσε καλά, ειδικά στην άμυνα και στο 27’ λίγο έλειψε να δεχτεί κι άλλο γκολ, αλλά ο Αϊντάρεβιτς που βρέθηκε τετ α τετ με τον Γλύκο έκανε κακή επιλογή, με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να τον νικάει.

Στο επόμενο λεπτό, μετά από κόρνερ της ΑΕΚ η μπάλα στρώθηκε στον Σιμόες και ο Πορτογάλος με ευθύβολο σουτ, ανάγκασε τον Γλύκο να απομακρύνει εντυπωσιακά.

Μετά το μισάωρο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφαρίση, όταν ο Σάκχοφ βρήκε ωραία τον Κρέσπο αλλά τελευταία στιγμή ο Γκάλο πρόλαβε το πλασέ του Ισπανού. Από το κόρνερ του ΠΑΟΚ, ο Μάτος κέρδισε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά ο Μπάρκας απομακρύνει εξ επαφής.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ θέλησε να απαντήσει, αλλά το φάουλ του Ενρίκε στο 49’ δεν ανησύχησε τον Μπάρκα.

Στο επόμενο λεπτό, η Ένωση έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία, όταν ο Αραούχο με τακουνάκι πάσαρε στον Μάνταλο, αλλά το πλασέ του τελευταίου απομάκρυνε ο Γλύκος και στην επαναφορά ο αρχηγός της ΑΕΚ πάσαρε στον Αραούχο, αλλά ο Αργεντινός φορ δεν κατάφερε να σκοράρει από το ένα μέτρο.

Στο 53’ οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν όταν ο Μαλεζάς αντίκρισε σωστά δεύτερη κίτρινη κάρτα  για χέρι.

Στα επόμενα λεπτά η ΑΕΚ παρότι έπαιζε με πλεονέκτημα έδειχνε νευρική, κάνοντας πολλά λάθη και ο ΠΑΟΚ κέρδιζε μέτρα. 

Το παιχνίδι άνοιξε με την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς να ψάχνει την ισοφάριση και η Ένωση να βρίσκει πολλούς κενούς χώρους.

Η είσοδος του Λάζαρου βελτίωσε την εικόνα των γηπεδούχων και στο 81′ με ωραίο σουτ λίγο έλειψε να σκοράρει, αλλά ο Γλύκος απομάκρυνε εντυπωσιακά.

Στο 88΄ η έγινε η φάση του αγώνα, όταν ο Αραούχο με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στο γάμα του Γλύκου και έγραψε το 2-0.

Το κερασάκι στη τούρτα το έβαλε ο Αραβίδης που στην επιστροφή του πέτυχε το 3-0.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάχοβ, Ουάρντα, Κάμπος (15′ Μπίσεσβαρ), Ενρίκε (87′ Μυστακίδης), Πρίγιοβιτς.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπάρκας, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Γκάλο, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (63′ Μπακασέτας), Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (78′ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (88′ Αραβίδης).

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/274711-O-Araoycho-skotose-ton-PAOK ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...