Ο Γιώργος Γούλας στο συσκευαστήριο εσπεριδοειδών Αγγελάκη

Ο Γιώργος Γούλας, συνοδευόμενος από υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «Ανανέωση και Δημιουργία για τη Ναυπακτία», επισκέφτηκε το συσκευαστήριο εσπεριδοειδών Αγγελάκη που εδρεύει στο Ξηροπήγαδο του Δήμου Ναυπακτίας.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Γούλας πλαισιώθηκε από τους υποψηφίους συμβούλους Ελένη Δημητρέλλου, Έφη Φαρμάκη, Νίκο Δημόπουλο, Βασίλη Ζμπούκη, Μαρία Μαλλά, Γιώργο Κωνσταντίνου Ασημακόπουλο, Χρήστο Φουσέκη, Σταύρο Μασγάλα, Γιώργο Νικόλαο Ασημακόπουλο, Γιάννη Τσιριμώκο, Βασίλη Σύψα, Αδριαννή Παπαδημητρίου, Χριστίνα Βασιλοπούλου, Γιώργο Χαρακίδα και Δημήτρη Νασόπουλο.

Η εταιρία «Αγγελάκης Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» ιδρύθηκε το έτος 2014 και αντικείμενό της είναι η τυποποίηση, συσκευασία και εμπορία των προϊόντων της  τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά. Η συγκομιδή των εσπεριδοειδών γίνεται άμεσα από τις κτήματα  της οικογένειας Αγγελάκη καθώς και από άλλους  πιστοποιημένους καλλιεργητές της περιοχής. Στη μονάδα εργάζονται περίπου εικοσιπέντε άτομα από τη Ναύπακτο, ενώ απορροφάται το σύνολο της παραγωγής της περιοχής μας. Επιπλέον εργάζονται περίπου εκατό άτομα στη συλλογή των καρπών. Η εταιρία εξάγει κυρίως την παραγωγή της σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Δανία κα. Αποτέλεσμα της λειτουργίας της, πέρα από τις θέσεις εργασίας, είναι να αυξηθεί η τιμή του παραγόμενου προϊόντος και να μην μένει αδιάθετο.

Ο Γιώργος Γούλας κατά την επίσκεψη τόνισε ότι ο δευτερογενής τομέας που απορροφά τα προϊόντα του πρωτογενή τομέα της περιοχής μας είναι αναγκαία συνθήκη για την τοπική ανάπτυξη.

«Ο τόπος μας χρειάζεται πολλές τέτοιες επενδύσεις. Θέσεις εργασίας τόσο στη μεταποίηση, όσο και στο αγρόκτημα. Πέρα από τις θέσεις εργασίας, τέτοιες εξαγωγικές επιχειρήσεις λειτουργούν ως πρεσβευτές της Ναυπακτίας στο εξωτερικό αφού το όνομά μας φτάνει στις αγορές του εξωτερικού».

Ο Γιώργος Γούλας συνέχισε λέγοντας ότι «ο Δήμος πρέπει να είναι αρωγός σε αυτές τις προσπάθειες. Πρότασή μας είναι κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό του Δήμου να υπάρχει ειδικός κωδικός ώστε όποτε ιδρύεται μια τέτοια επιχείρηση ή γίνεται επέκταση υφιστάμενης, ο Δήμος να έχει διαθέσιμους πόρους για την στήριξή τους με τη δημιουργία και βελτίωση υποδομών που αφορούν οδοποιία, διαχείριση όμβριων υδάτων κα., ταυτόχρονα με την υλοποίηση της επένδυσης, ώστε να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα. Η παρουσία μας στην επόμενη Δημοτική πλειοψηφία μας δίνει την ευκαιρία να υλοποιήσουμε την πρότασή μας».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...