Ο Δημήτρης Σταμάτης στην τηλεόραση του Σκάι

bb

Ο υποψήφιος με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, στις 1 Μαΐου 2012 συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ «Τώρα» με την Πόπη Τσαπανίδου.Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο http://www.youtube.com/watch?v=zH7yV4jdEZ

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Σταμάτης είπε:

«Προσωπικά δεν στέκομαι στο ποιος σε ποιο κόμμα, παρά στο ότι συνεχίζω να υπηρετώ με συνέπεια αυτά που πιστεύω. Υπηρετώ τους Έλληνες που έχουν απογοητευτεί και έχουν απηυδήσει από το μνημόνιο. Η πραγματικότητα σήμερα είναι σκληρή και κυνική –ή είμαστε μαζί με το μνημόνιο και ο,τι αυτό επιβάλει, ή είμαστε με την άλλη πλευρά, δηλαδή κατά του μνημονίου και της συγκεκριμένης πολιτικής και των συνεπειών της. Ή είμαστε μαζί με τα παιδία μας, ή είμαστε εναντίων των παιδιών μας καθ’ ότι η κατάσταση όπως εξελίσσεται αφορά τα επόμενα 20, 30 χρόνια.  Δεν προσπαθώ να δυναμιτίσω την κατάσταση τοποθετώντας τους Έλληνες τον έναν απέναντι στον άλλον. Είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων, υπέρ του διαλόγου αλλά τελικά αυτό που κρίνεται είναι το αύριο των παιδιών μας. Εμείς διαθέτουμε πρόγραμμα το οποίο είναι ανηρτημένο στο διαδίκτυο, έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και έχει υποστεί τις αλλαγές και τις διαφοροποιήσεις που επιθυμεί ο κόσμος ο οποίος έχει προτείνει ιδέες. Το πρόγραμμα είναι και άμεσο, και χρονικά εξελισσόμενο. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν επίσης πρόγραμμα αλλά για ποιο πρόγραμμα μιλάμε από τη στιγμή που έχουν ήδη υπογράψει και μνημόνιο και μέτρα, και δεν υπάρχει καμία περίπτωση διαφοροποίησης.

  Είναι γεγονός ότι χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές στην χώρα και μάλιστα πολύ γρήγορα. Ενδεικτικό είναι ότι η τροπολογία για τα ταξί χρειάστηκε 6 μήνες για να εγκριθεί από την τρόικα ξεκινώντας από τον περασμένο Αύγουστο επιβάλει Ραγκούση. Όταν δεν μπορούμε μόνοι μας να ρυθμίσουμε τα του οίκου μας έχουμε «εγκληματήσει» αφού έχουμε αφήσει τις τύχες μας αλλού και με αυτούς τους όρους. Δεν μπορώ να χωρίσω τους Έλληνες σε ικανούς να κυβερνήσουν και σε ανίκανους. Οι ιδεολογίες είναι ένα κομμάτι που αφορά τις συζητήσεις των κομμάτων. Υπάρχει πρόγραμμα στο οποίο συγκλίνουμε όλοι οι αντιμνημονιακοί. Εγώ δεν έχω κανέναν δογματισμό και κανέναν φόβο να συνεργαστώ με όποιον μπορώ προκειμένου να κυβερνηθεί η Ελλάδα, αρκεί να συγκλίνουμε σε αυτόν τον τομέα. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα υπάρξει κυβέρνηση στην Ελλάδα και θα πρέπει να αφήσουμε τον φοβικό λόγο περίπτωση ακυβερνησίας. Εμείς διαθέτουμε ένα οικονομικό πρόγραμμα που μπορεί να συμφωνούν ή να μην συμφωνούν κάποιοι και σαφώς διαφοροποιούμαστε σε θέματα πχ μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά προκειμένου να σωθεί η Ελλάδα εκείνο που θα πρέπει να δούμε πρωτίστως είναι η οικονομική πολιτικής. Τα «μεγάλα» κόμματα ασκούν ψυχολογικό εκβιασμό στους πολίτες βάζοντας ψεύτικα διλλήματα για Ευρώ ή Δραχμή. Δεν λένε όμως ότι η Ελλάδα δεν έχει υπογράψει με την ΕΕ αλλά με έναν μηχανισμό στήριξης (τρόικα) η οποία δεν είναι σε θέση να διώχνει χώρες από το Ευρώ.

Κλείνοντας θέλω να καλέσω τους Έλληνες να ψηφίσουν με ηρεμία και με την σωστή τους κρίση γιατί αξίζουν αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Πρέπει να κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες του δικομματισμού, γιατί οι ίδιοι οι ηγέτες που σήμερα υπόσχονται αλλαγές έχουν μια ιστορία 30 ετών και δεν είδαμε να αλλάζουν κάτι. Να είναι σίγουροι οι Έλληνες ότι δεν υπάρχει θέματα εξόδου από το Ευρώ. Είμαστε και υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του Ευρώ.»

Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...