Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης Dani Gal στην έκθεση Silent Space Stand Still

Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης Dani Gal στην έκθεση Silent Space Stand Still
Από την  Παρασκευή 5 έως την Παρασκευή 12 Απριλίου, στο πλαίσιο της έκθεσης Silent Space Stand Still / Μια Έκθεση που Διερευνά τον Ήχο, ο Ισραηλινός καλλιτέχνης Dani Gal παρουσιάζει το έργο του Dumitrescu’s Dream, μια βίντεο εγκατάσταση διπλής συγχρονισμένης προβολής.

Ο Dani Gal ερευνά την ιστορία ενός ονείρου το οποίο είχε περιγράψει σε μία συνεντευξή του ο Iancu Dumitrescu, ένας από τους κορυφαίους avant-garde συνθέτες της εποχής μας. Το όνειρο αυτό λαμβάνει χώρα κατά τη στρατιωτική θητεία του Iancu Dimitrescu στη Ρουμανία και θα έχει μεγάλη επίπτωση στο μετέπειτα έργο του.
Το έργο Dumitrescu’s Dream είναι μια απόδοση του ονείρου αυτού και κύριος στόχος του είναι να εξετάσει τη χρήση του ήχου και πώς αυτός εναλλάσσει τη κατανόηση που έχουμε για τον χρόνο και το χώρο και πώς επηρεάζει τις αισθήσεις μας.

Η έκθεση Silent Space Stand Still / Μια Έκθεση που Διερευνά τον Ήχο (επιμέλεια Μαρία Θάλεια Καρρά και Σοφία Τουρνικιώτη) αφιερώνει από μία εβδομάδα σε τέσσερις καλλιτέχνες που διερευνούν τη χρήση του ήχου: τους Αθανάσιο Αργιανά, Dani Gal, Tarel Atoui και Cevdet Erek.

Τζαμί Τζισδαράκη
Πλ. Μοναστηρακίου
Αθήνα
Ώρες Λειτουργίες: Σαβ, Κυρ 08.00 -15.00, 18.00-20.00, Δευτ. έως Παρ. 08.00 -15.00, Τρίτη κλειστά.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...