Ο Κακλαμάνης “μπλόκαρε” τον διορισμό Παπαγγελόπουλου στο ΕΣΡ

Ο Κακλαμάνης
Εμπλοκή στην υποψηφιότητα του εισαγγελέα και πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, σημειώθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η εμπλοκή προέκυψε μετά τις έντονες ενστάσεις που εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος εστίασε την κριτική του στον ρόλο που διαδραμάτισε ο κ. Παπαγγελόπουλος στην υπόθεση των υποκλοπών.

Σημειώνεται ότι για την έγκριση μελών ανεξάρτητων Αρχών απαιτείται να υπάρξει πλειοψηφία 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής η οποία δεν επιτεύχθηκε μετά την αρνητική ψήφο του κ. Κακλαμάνη αλλά και το «παρών» που δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Παπαγγελόπουλου τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΔΗΜΑΡ. Το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν λευκό.

Σε διευκρινίσεις του προς τους δημοσιογράφους για την αρνητική του ψήφο, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι δεν μπορεί ένα πρόσωπο που «συσκότισε και διαδραμάτισε σκοτεινό ρόλο στη μεγάλη αυτή υπόθεση των υποκλοπών να προτείνεται για πρόεδρος του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Τελικά η Διάσκεψη των Προέδρων ανέβαλε την απόφαση της προκειμένου να επανεξεταστεί το θέμα.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...