Ο Καμμένος σταυρώνει τους πιλότους που απογειώνονται για να αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά (Εικόνες)

Την 135η Σμηναρχία Μάχης στην Σκύρο επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, για να ανταλλάξει ευχές με τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και τους στρατεύσιμους.

Την ώρα που ο υπουργός Άμυνας συνομιλούσε με τα πληρώματα των αεροσκαφών επιφυλακής δόθηκε εντολή απογείωσης από το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου για αναγνώριση ιχνών που εισήλθαν στο FIR Αθηνών.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον Πάνο Καμμένο να κάνει το σήμα του σταυρού προς τους πιλότους μας, που σε λίγα λεπτά θα ριχτούν ξανά στη «μάχη» της αναγνώρισης και της αναχαίτισης των τουρκικών αεροσκαφών.

Στη φωτογραφία φαίνεται και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Χρήστο Βαΐτσης, να αποδίδει τιμές στους φύλακες των αιθέρων μας.

Υπόσχεση Καμμένου για αποκατάσταση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων το 2017

«Πιστεύω ότι οι μέρες που έρχονται και η καινούργια χρονιά, είναι μια καινούρια αρχή. Μια καινούρια αρχή για την πατρίδα μας, που βγαίνοντας από την οικονομική κρίση, αξιοποιώντας πιο πολύ από όλα τη γεωστρατηγική μας θέση, την οποία διαφυλάξατε και ενισχύσατε εσείς με την ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό σας, θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε όλα εκείνα τα οποία υπέστη το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αυτά τα χρόνια της βαριάς κρίσης.

 Εκ μέρους, λοιπόν, της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, αλλά και του συνόλου του ελληνικού λαού, σας εκφράζω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στη φρεγάτα «Λήμνος» ο Καμμένος

Συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη, τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Μαυραγάνη και τον δήμαρχο Σκύρου Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη, ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε την 135 Σμηναρχία Μάχης, την 22 Μοίρα ΜΚΒ, την 7η ΜΙΣΕΠ στη Σκύρο και τη φρεγάτα «Λήμνος».

«Το Πολεμικό Ναυτικό παραμένει στις επάλξεις, ως άγρυπνος φύλακας της τιμής και της αξιοπρέπειας της πατρίδας μας. Η περίοδος που ζούμε είναι μία περίοδος πολύ σημαντικών γεωπολιτικών ανακατατάξεων σε όλο το χώρο της Μεσογείου.

Βλέπουμε ότι αλλάζουν οι ισορροπίες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η παρουσία του Πολεμικού μας Ναυτικού, ως εθνική δύναμη και ως συμμαχική δύναμη στο ΝΑΤΟ, παίζει ένα σημαντικό ρόλο για την εμπέδωση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απευθυνόμενος στο πλήρωμα της φρεγάτας Λήμνος.

«Όλοι σας, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Ναύτες, δίνετε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σας, προκειμένου να διασφαλίσετε την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για το υψηλό ηθικό και τον επαγγελματισμό σας και να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε πάντα στο νου μας, ως πρώτη προτεραιότητα, την ενίσχυση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Το μεγαλύτερο οπλικό σύστημα που διαθέτει η πατρίδα μας είναι το προσωπικό, είστε όλοι εσείς που μακριά από τις οικογένειές σας, ιδίως αυτές τις ημέρες, δίνετε το αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους Έλληνες», επισήμανε ο Πάνος Καμμένος.

Καμμένος: «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε ένα χιλιοστό»

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε ένα χιλιοστό. Θα προασπίσουμε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα με οποιονδήποτε τρόπο. Έχετε τη στήριξη όλου του ελληνικού λαού, έχετε τη στήριξη του Ελληνισμού, όχι μόνο της μητροπολιτικής Ελλάδας, αλλά και της Ομογένειας.

Σας είμαστε ευγνώμονες για το εξαιρετικό έργο που κάνετε. Καλές γιορτές, σε εσάς και τις οικογένειες σας» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...