Ο κορωνοϊός «χτύπησε» ενορίες της περιοχής του Αγρινίου

bb

Η εντολή Ιερόθεου για διενέργεια rapid test, φαίνεται πως απέτρεψε διασπορές σε ναούς

Περίπου δέκα, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, είναι οι ιερείς που νοσούν με κορωνοϊό στην περιοχή του Αγρινίου αυτήν την περίοδο.

Αποτέλεσμα, να προκαλούνται δυσλειτουργίες και να μην πραγματοποιούνται κάποιες δραστηριότητες σε ιερούς ναούς. Οι περισσότεροι εκ των ιερέων δεν έχουν εμβολιαστεί και ορισμένοι μάλιστα απο αυτούς είχαν κατά το παρελθόν επιδείξει μια τουλάχιστον ριψοκίνδυνή στάση απέναντι στην πανδημία, στην οποία δεν πίστευαν και τόσο…

Αξίζει να σημειωθεί πως ιερείς στην περιοχή, έχουν παρουσιάσει επιδείνωση της υγείας τους και δύο εξ’αυτών, μέχρι πρόσφατα, νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Από εκεί και πέρα, η εντολή του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου και τοποτηρητή της τοπικής Μητρόπολης προς τους κληρικούς να ακολουθήσουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και να προβούν σε rapid test, είχε , σύμφωνα με πληροφορίες, απτά αποτελέσματα.
Έτσι, καταγράφτηκαν και περιπτώσεις ασυμπτωματικών κληρικών και όχι μόνον, που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και που, υπό διαφορετικές συνθήκες θα λειτουργούσαν κανονικά, μιας και η απόφαση αυτή της Ιεραρχίας, μέχρι πρότινος δεν εφαρμόζονταν στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Με δυο λόγια, απετράπησαν με αυτόν τον τρόπο πιθανές διασπορές της νόσου.Πάντως, φαίνεται πως οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος θορύβησαν μεγάλο αριθμό κληρικών, νεωκόρων, ψαλτών κλπ ασχολούμενων με την λειτουργία των Ιερών Ναών στην οικεία Μητρόπολη. Ετσι, ασφαλείς πληροφορίες του agriniopress, αναφέρουν πως το ποσοστό των εμβολιασμένων, έχει υπερβεί το 80%

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...