Ο Κυριάκος ψηφιζεί ΝΑΙ στα μέτρα Τσίπρα

Ο Κυριάκος ψηφιζεί ΝΑΙ στα μέτρα Τσίπρα

Μονόδρομος για την Ν.Δ η στήριξη του κοινωνκού πακέτου 

Μετά τα αναδρομικά έρχονται και νέες παροχές 

ΤΡΑΓΩΔΙΑ για τη Νέα Δημοκρατία συνιστά η χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε την πολιτική του γύμνια αφού το σύνολο της στρατηγικής του που στηριζόταν στην αποτυχία του Αλέξη Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, κατέρρευσε με πάταγο.

Η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε σε κατάσταση απελπισίας γιατί ήταν αναγκασμένη να ψηφίσει όχι το τέταρτο μνημόνιο που προέβλεπε αλλά το κοινωνικό πακέτο του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής με θέμα τα αναδρομικά που θα δοθούν εξ άπαξ σε μία δόση.

Στη συνέχεια θα ξαναπεί ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ αφού το κοινωνικό πακέτο που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός περνάει τμηματικά από τη Βουλή.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αντιμέτωπο με την κοινωνία που κορόιδευε στην κυριολεξία κινδυνολογώντας ασύστολα για αποτυχία των αξιολογήσεων που θα έφερνε τέταρτο μνημόνιο.

Το παραμύθι της Νέας Δημοκρατίας κατέρρευσε με πάταγο. Μεγάλες κοινωνικές ομάδες που περιλαμβάνονται στα ειδικά μισθολόγια θα εισπράξουν άμεσα τα αναδρομικά ενώ έρχονται και άλλες παροχές αφού η κυβέρνηση κατάφερε για μία ακόμα χρονιά να εξασφαλίσει υπερπλεόνασμα.

Πολύ σύντομα θα ψηφιστούν από τη Βουλή η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για τους αγρότες, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους, η μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά από 10% έως 30% για τα λαϊκά νοικοκυριά μέσα στο 2019 και μεσοσταθμικά 30% έως 50% μέσα στο 2020.

Βεβαίως η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής που χαρακτήριζαν τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού ως δήθεν κοροϊδία, τώρα αναγκάζονται να λένε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ σχεδόν κάθε εβδομάδα. Σε συνδυασμό με την τεράστια επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα που διέσωσε τις συντάξεις τις οποίες οι φωστήρες της ΝΔ θεωρούσαν από χέρι κομμένες και για μήνες έκαναν επικοινωνιακή σπέκουλα σε θέμα που αφορά εκατομμύρια Έλληνες.

Η Νέα Δημοκρατία που είχε παίξει τα ρέστα της επενδύοντας στην καταστροφολογία, τώρα βαδίζει χωρίς στρατηγική και κυρίως χωρίς πρόγραμμα.

Είναι σίγουρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τη μεγάλη αυτή επιτυχία που έχει αντίκτυπο στο σύνολο του πληθυσμού αλλάζοντας ριζικά το πολιτικό κλίμα.

Η οικονομία ανακάμπτει, η επιστροφή των αναδρομικών η πρώτη από τις παρεμβάσεις

Από σήμερα ξεκινάει μια σειρά θετικών νομοθετικών παρεμβάσεων που αντικατοπτρίζουν την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, την ανάκαμψη της οικονομίας σηματοδοτώντας τις δυνατότητες της χώρας να περάσει σε μια νέα εποχή, τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, όπου είναι από το πρωί σε εξέλιξη η συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά στην επιστροφή των αναδρομικών των ειδικών μισθολογίων.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε όσα έχει επιτύχει η κυβέρνηση στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο και επιτέθηκε στη ΝΔ για έλλειψη αφηγήματος, ενώ, αφού το σενάριο της καταστροφολογίας απέτυχε, τώρα έχει επιστρατεύσει την παραδοξολογία. «Κατανοώ την αγωνία σας» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση «αλλά δεν περίμενα να έρθετε σήμερα εδώ και να μας κουνάτε το δάχτυλο», τόνισε μεταξύ άλλων για να προσθέσει πως η αντιπολίτευση και τους μισθούς έκοψε και δεν προχώρησε στην αποκατάστασή τους, αλλά σήμερα κουνάει το δάχτυλο στην κυβέρνηση που προχωρά στην επούλωση πληγών του μνημονίου.

«Η αμηχανία σας είναι κατανοητή γιατί δεν αφορά τη συγκεκριμένη παρέμβαση αλλά αφορά το συνολικότερο έλλειμμα του αφηγήματος μας, το στρατηγικό σας έλλειμμα» σημείωσε. Και καυτηρίασε την επιμονή της ΝΔ να ζητά εκλογές εδώ και τρία χρόνια. Παράλληλα καταλογισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέρηση συνοχής στο αφήγημά της και υπογράμμισε πως επιδίδεται σε αντιδικία ως σαν να ξεκίνησαν όλα μόλις η ίδια βρέθηκε εκτός εξουσίας.

«Το εύκολο είναι να χρεώνεις τα πάντα στους πολιτικούς σου αντιπάλους, το δύσκολο είναι το να έχεις αφήγημα για την επόμενη μέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας. «Η καθαρή έξοδος της χώρας από τα μνημόνια σηματοδοτοτεί τις δυνατότητές μας να περάσουμε σε άλλη εποχή», σημείωσε με έμφαση για να προσθέσει:

«Η απόφαση του ΣτΕ δεν αποτελεί κανονιστική υποχρέωση αλλά είναι ηθική μας υποχρέωση όταν υπάρχει η δυνατότητα να αποκαθιστούμε τις πληγές που δημιουργήσατε τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του καταλόγισε στην αντιπολίτευση μέτρα λιτότητας ύψους 60 δισεκατομμυρίων που πάρθηκαν κατά τα δυο πρώτα μνημόνια, υπογραμμίζοντας πως το τρίτο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και το οποίο η αντιπολίτευση χαρακτήριζε ως το επαχθέστερο, προέβλεπε μέτρα 14 φορές λιγότερα.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η κυβέρνηση πέτυχε εκεί που απέτυχαν οι υπόλοιπες, κατάφερε να πιάσει τους στόχους με αποτέλεσμα να μπορεί να διανέμει κοινωνικό μέρισμα εδώ και τρία χρόνια. «Καταφέραμε να στήσουμε την οικονομία στα πόδια της, σταματήσαμε τη ρεμούλα, τη φοροδιαφυγή και καταφέραμε ένα μικρό θαύμα, όπως λένε στην Ευρώπη», τόνισε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε εκ νέου την αντιπολίτευση ότι επένδυσε στην καταστροφολογία και την κινδυνολογία.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την αντιπολίτευση να τοποθετηθεί από εδώ και στο εξής, επισημαίνοντας πως φαίνεται να επιλέγει από την καταστροφολογία, την παραδοξολογία. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτού της ΝΔ Μάκη Βορίδη για την κατάργηση των Χριστουγέννων, με αιχμή τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο πρωθυπουργός τον κάλεσε να πάρει μια εκπομπή στην τηλεόραση, όπως και ο κ. Γεωργιάδης, και να σχολιάζει για τα Νεφελίμ και για τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα καταργήσουν τα Χριστούγεννα. «Στερείστε στοιχειώδους σοβαρότητας, γίνεστε γραφικοί» σχολίασε ο πρωθυπουργός.

«Μας είπατε ότι δεν θα καταφέρουμε να κλείσουμε τις αξιολογήσεις, ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης, ότι θα κόψουμε συντάξεις, ότι δεν θα βγούμε από το 3ο μνημόνιο και ότι φέρνουμε 4ο χειρότερο. Εμείς αποφασίσαμε να φέρνουμε ένα προς ένα τα …μέτρα του …4ου μνημονίου και τα αφιερώνω στον κ. Μητσοτάκη. Το πρώτο μέτρο είναι η επιστροφή των αναδρομικών, έρχονται και άλλα, όλα όσα εξήγγειλα στη ΔΕΘ. Θα το πιείτε και αυτό το ποτήρι, και θα λέτε “ναι” σε όλα, όπως λέγατε “ναι” σε όλα τα μέτρα του μνημονίου», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Για να προσθέσει χαρακτηριστικά:

«Με… βαριά καρδιά θα ψηφίσετε σύντομα και τη μη περικοπή των συντάξεων». Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές για όσους στην Ευρώπη υποστήριζαν πως δεν χρειάζονται ενίσχυση οι συνταξιούχοι στη χώρα μας καθώς περνούν καλά, όπως διατείνονταν. «Εμείς τα καταφέραμε και κερδίσαμε για τους συνταξιούχους μας τη μη περικοπή» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. «Για να σηκώσεις την οικονομία ψηλά, πρέπει να κρατήσεις και την κοινωνία όρθια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός επέκρινε όσους βουλευτές αλλά και μερίδα του Τύπου -με αφορμή την επιστροφή των αναδρομικών- κάνουν λόγο για σπατάλες τονίζοντας: «Λένε ότι δεν αντικαθιστούμε αδικίες, αλλά μοιράζουμε λεφτά και κάνουμε σπατάλες θέτοντας σε κίνδυνο την ελληνική οικονομία. Τους λεω σπατάλη δεν κάνουμε, σπατάλη ήταν αυτό που έγινε στην υγεία και στο φάρμακο και μας οδήγησε στην χρεοκοπία» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Εμείς μετράμε ευρώ -ευρώ και δίνουμε εκεί που υπάρχει ανάγκη» τόνισε και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν θα διαρρήξει την αξιοπιστία που ανέκτησε με κόπο και η οποία δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να προχωρά σταδιακά σε επούλωση των πληγών που δημιούργησαν τα μνημόνια. Καταλήγοντας στην ομιλία του ο πρωθυπουργός επεσήμανε όσα έχει πετύχει η κυβέρνηση αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα εξής: «Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, πετύχαμε βιώσιμη λύση για το χρέος, τρέχουμε με ρυθμούς ανάπτυξης, αποκαταστήσαμε τη νομιμότητα και την κανονικοτητα στις εργασιακές σχέσεις.

Σήμερα η ανεργία βρίσκεται στο 18,9%, αυτά είναι τα έργα που μιλάνε και έχουν σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας πως πολύ σύντομα θα ακολουθήσει η αποκατάσταση των αδικιών των μνημονίων. «Έχουμε όραμα και σχέδιο και θα αλλάξουμε την Ελλάδα», ήταν το μήνυμα που έστειλε κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346601-O-Kyriakos-psephizei-NAI-sta-metra-Tsipra ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...