Ο κόσμος επιλέγει και πάλι τον κανένα

Ο κόσμος επιλέγει και πάλι τον κανένα
Και ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCH καθώς οι Έλληνες φαίνεται ότι ένα μήνα μετά τις εκλογές ψηφίζουν τον κανένα.

Κύρια χαρακτηριστικά της Έρευνας είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης που τρέφουν οι Έλληνες πολίτες για τα πολιτικά κόμματα καθώς δηλώνουν απογοητευμένοι από αυτά, αδιάφοροι για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και φοβισμένοι με το ενδεχόμενο να επιστρέψει η Ελλάδα στο αντιμνημονιακό ντελίριο που την κατέλαβε πριν από μερικούς μήνες.

Ένας στους 4 Έλληνες δηλώνει δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα ενώ ως προτεραιότητα θέτουν την ανάγκη για οικονομική ανάπτυξη και αναθέρμανση της αγοράς , την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μετά την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Στην ερώτηση για το ποιο κόμμα θα ψήφιζαν σήμερα, ένα μήνα μετά τις εκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει 23,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 11,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4%, η Χρυση Αυγή 7,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7% και το ΚΚΕ 4,8%.

Όσο για το ποιο κόμμα θα ψήφιζαν σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό το πήρε ο κανένας με 25,1%. Ακολουθεί η ΝΔ με 21,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,8% και το ΠΑΣΟΚ 9,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,3%, η Χρυση Αυγή 5,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7% και το ΚΚΕ 6,1%.

Ο πολιτικός αρχηγός που φαίνεται ότι επωφελείται μέχρι τώρα από τις πολιτικές εξελίξεις είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 61,5%, 2ος ο Αντώνης Σαμαράς με 50,9%, 3ος ο Αλέξης Τσίπρας με 42,8%, 4ος ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 35,7% και ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος (30,4%), η Αλέκα παπαρήγα (23,5%) και ο Νίκος Μιχαλολιάκος (18,9%).

ΤΟ ΒΗΜΑ

briefingnews

Πηγή: briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...