Ο λόγος που επιλέγουμε το άλλο μας μισό σύμφωνα με τους επιστήμονες

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την πηγή γέννησης του έρωτας. Άλλοι λένε ότι περνάει απ’ το στομάχι κι άλλοι πως είναι αποκλειστικά προϊόν σεξουαλικής έλξης, η οποία βασίζεται στην εξωτερική εμφάνιση του ατόμου που έχουμε απέναντι μας. Από την άλλη, κάποιοι υποστηρίζουν ότι ερωτεύονται ανθρώπους που έχουν συγκεκριμένο τύπο χιούμορ ή κοινά γούστα με τους ίδιους.

Τι λένε όμως οι επιστήμονες και τι υποστηρίζουν σε πρόσφατη έρευνα τους ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Ολλανδίας;

Σύμφωνα λοιπόν με πρόσφατη μελέτη ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε το άλλο μας μισό μόνο τυχαίος δεν είναι.

Τι εννοούμε με αυτό: Για τους σκοπούς της έρευνάς τους, οι ειδικοί μελέτησαν 1.600 ζευγάρια τα οποία επίσης απάντησαν σε τεστ γενετικής εκτίμησης. Αναλύοντας τα σκορ των συμμετεχόντων, οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι τα άτομα που φέρουν ίδια ή παρόμοια γονίδια έχουν αυξημένες πιθανότητες να καταλήξουν μαζί. Για παράδειγμα, τα άτομα που έχουν στο DNA τους τα γονίδια των «καλών βαθμών» σπανίως επιλέγουν ως σύντροφο άτομα εκτός της γονιδιακής… τάξης τους.

Τα αποτελέσματα συμβαδίζουν με παλαιότερες έρευνες στις οποίες έχει βρεθεί ότι η ερωτική έλξη επηρεάζεται από γενετικές επιδράσεις κάνοντας ορισμένα χαρακτηριστικά λιγότερο ή περισσότερο επιθυμητά τόσο στους άντρες, όσο και στις γυναίκες.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...