Ο Ντίνος Τσουκαλάς απαντά στον Ανδρέα Κοτσανά

Έπειτα από τη δημόσια καταγγελία στην οποία είχε προχωρήσει ο πρώην αντιδήμαρχος Ανδρέας Κοτσανάς σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατηγορώντας τη δημοτική αρχή και τον αντιδήμαρχο Ντίνο Τσουκαλά ότι είχε ψηφίσει υπέρ συγγενικού προσώπου άλλου αντιδημάρχου σε δομή του δήμου Ναυπακτίας,έρχεται η απάντηση του αντιδημάρχου Ντίνου Τσουκαλά που παραθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία της υπόθεσης

 
Για να τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή,ο Ανδρέας Κοτσανάς είχε αναφέρει στην καταγγελία του:

«Η συγκυβέρνηση Γκιζα-Τσουκαλα-Μπουλέ συνεχίζει αταλαντευτη τον αγώνα υπέρ της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, διορίζοντας την αδερφή εν ενεργεία Αντιδημαρχου στη δομή των Κδαπ του Δήμου Ναυπακτίας.Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11/09/2019 ο κ.Τσουκαλας ψήφισε υπέρ της πρόσληψης της αδερφής του αντιδημάρχου αποδεικνύοντας πλέον ότι οι προσλήψεις από εδώ και στο εξής θα γίνονται σε “στενό οικογενειακό κύκλο” .Αναμένεται με ενδιαφέρον η άποψη της παράταξης του κ. Μπουλε ,η οποία προεκλογικά δια στόματος της κ. Ζαμπαρα είχε αναφερθεί εκτεταμένος στο Δημοτικό Συμβούλιο για αντίστοιχη περίπτωση πρόσληψης στη Δομή των Κδαπ.Είναι άξιο λόγου να σημειωθεί ότι οι παραπάνω προσλήψεις είναι εκτός ΑΣΕΠ και ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια για την πρόσληψη είναι η προφορική συνέντευξη με ο,τι σημαίνει αυτό πρακτικά».
Η απάντηση του Ντίνου Τσουκαλά έχει ως εξής:

«Η συγκυβέρνηση Γκίζα-Τσουκαλά-Μπουλέ συνεχίζει αταλάντευτη τον αγώνα υπέρ της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, διορίζοντας την αδερφή εν ενεργεία Αντιδημάρχου στη δομή των Κδαπ του Δήμου Ναυπακτίας». Σε αυτή την δημόσια «καταγγελία» προχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Κοτσανάς, δείχνοντας εμένα προσωπικά ως πρόσωπο που πρωταγωνίστησε στην εν λόγω υπόθεση.Προς γνώση των δημοτών της Ναυπακτίας τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής: Η διαδικασία για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης εργασίας (όπως και κάποιων ακόμα), για την οποία με «καταγγέλλει» σήμερα ο αγαπητός συνάδελφος, έλαβε χώρα το 2018! Κατ’ αυτή προέκυψε το πρόσωπο που βάσει προσόντων έπρεπε να τοποθετηθεί, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα επιλαχόντα που ακολουθούσαν με σειρά κατάταξης (ανακοίνωση 284/2018). Μεταξύ των ανωτέρω προσώπων κατετάγη ως δεύτερη επιλαχούσα η αδερφή του νυν Αντιδημάρχου Ιωάννη Παπαϊωαννίδη.Η εργαζόμενη που είχε τοποθετηθεί στη δομή του Δήμου Ναυπακτίας παραιτήθηκε προ λίγων εβδομάδων, με συνέπεια το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΝ να αποφασίσει ομόφωνα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2019 την αναπλήρωσή της σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία (Ν.2190/1994 άρθ.21 παρ.13). Η διαδικασία αυτή προβλέπει να καλούνται κατά σειρά οι επιλαχόντες μέχρι την πλήρωση της θέσης.Κατά συνέπεια ο πρόεδρος της ΚΕΔΝ, εξουσιοδοτημένος από το ΔΣ, κάλεσε την πρώτη επιλαχούσα να αναλάβει καθήκοντα, η οποία όμως δεν δέχτηκε.

Στη συνέχεια κάλεσε ως όφειλε  τη δεύτερη επιλαχούσα (3η κατά σειρά βάσει προσόντων στη διαδικασία), η οποία και αποδέχτηκε τη θέση. Δηλαδή η συγκεκριμένη υποψήφια κατέλαβε τη θέση αυτή απολύτως νόμιμα, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος και σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης, ο οποίος είχε ήδη καταρτιστεί από το 2018.Να σημειωθεί πως το ΔΣ της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας παραμένει έως σήμερα το ίδιο με εκείνο της θητείας του κ. Λουκόπουλου, αφού η νέα δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην αντικατάστασή του.Κύριε Κοτσανά, μετά από αυτά γίνεται απόλυτα αντιληπτό ότι αυτά που δημόσια γράψατε σε βάρος μου αλλά και σε βάρος τόσων προσώπων είναι ψευδή και συκοφαντικά, δημιουργούν δε εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινωνία.

Σε καμία περίπτωση ο δρόμος ο οποίος διαλέξατε δε συνιστά πολιτική αντιπαράθεση και ορθή αντιπολιτευτική τακτική. Αναμένω άμεσα να ανακαλέσετε όσα σε βάρος μας δημόσια γράψατε, τα οποία βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη τόσων ανθρώπων. Σε διαφορετική περίπτωση για τέτοιου είδους ενέργειες και συμπεριφορές πρέπει να επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη.

Τώρα που οι πολίτες γνωρίζουν ας εξάγουν τα συμπεράσματά τους».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...