Ο Ντόναλντ Τραμπ και η… Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η… Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει σήμερα εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα καλέσει τις ομοσπονδιακές κυβερνητικές υπηρεσίες να διαθέσουν περισσότερους πόρους και να κάνουν μεγαλύτερες επενδύσεις στην έρευνα, την προώθηση και την εκπαίδευση για την τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ), δήλωσε στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Με την Αμερικανική Πρωτοβουλία για την ΤΝ, η κυβέρνηση θα δώσει οδηγία στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να μετατρέψουν σε προτεραιότητα τις επενδύσεις στην έρευνα και στην ανάπτυξη εφαρμογών της ΤΝ, να αυξήσουν την πρόσβαση σε ομοσπονδιακά δεδομένα και μοντέλα και να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους για την προσαρμογή στην εποχή της ΤΝ.

Δεν προβλέπεται συγκεκριμένο ύψος χρηματοδότησης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, ανέφερε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ. Κατά την ίδια πηγή, ένα από τα ζητούμενα είναι η καλύτερη καταγραφή και παρακολούθηση των δαπανών για την έρευνα και την ανάπτυξη της ΤΝ.

Η πρωτοβουλία έχει σκοπό να εξασφαλιστεί πως οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν πλεονέκτημα στο πεδίο της έρευνας και της ανάπτυξης ως προς την ΤΝ και συναφή πεδία, για παράδειγμα τις προηγμένες τεχνολογίες μεταποίησης και τους κβαντικούς υπολογιστές.

Ο Τραμπ τόνισε στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης την περασμένη Τρίτη ότι είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με τα μέλη του Κογκρέσου προκειμένου να γίνουν νέες, μεγάλες επενδύσεις στις υποδομές, ανάμεσά τους επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής η εφαρμογή των οποίων αναμένεται στο μέλλον, τονίζοντας πως είναι «ανάγκη» να γίνουν.

«Η ΤΝ είναι κάτι που άπτεται όλων των διαστάσεων της ζωής των ανθρώπων», εξήγησε στέλεχος της κυβέρνησης. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί «μια ομπρέλα» για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και για να «δείξει τι υπόσχεται να φέρει στον αμερικανικό λαό», πρόσθεσε.

Η ΤΝ και η προχωρημένη μάθηση των μηχανών (ή deep machine learning) εγείρουν ερωτήματα και ηθικά διλήμματα — για τον έλεγχο της τεχνολογίας, την προστασία της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων, την κυβερνοασφάλεια… — ενώ οι εφαρμογές της ενδέχεται να πυροδοτήσουν μαζικές μετακινήσεις εργαζομένων ή κατάργηση θέσεων εργασίας σε πολλές και διάφορες βιομηχανίες, τονίζουν εταιρείες και ειδικοί.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/353950-O-Ntonalnt-Tramp-kai-e-Technete-Noemosyne ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...