Ο νόμος πλαίσιο θα εφαρμοστεί

Ο νόμος πλαίσιο θα εφαρμοστεί
Εξορθολογισμός του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης – με βάση ακαδημαϊκα, κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια – ολοκλήρωση της εφαρμογής του νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση, ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου και διασφάλιση της εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας του.

Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες πολιτικής πάνω στους οποίους θα κινηθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως τους περιέγραψε σήμερα ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για διασαφηνίσεις και προσαρμογές – όπου και αν χρειαστεί – στο νόμο για την ανώτατη εκπαίδεση, και στο σκέλος της διοίκησης, χωρίς ωστόσο να αλλοιώνεται ο πυρήνας και η φιλοσοφία της μεταρρύθμισης.

Ο υπουργός έστειλε μήνυμα στους «αρνητές και ζηλωτές της μεταρρύθμισης» τονίζοντας ότι μοναδικός γνώμονας των αποφάσεων της κυβέρνησης είναι το δημόσιο συμφέρον.

Προανήγγειλε επίσης εθνικό διάλογο για την ανώτατη εκπαίδευση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καθώς και μελέτη του συστήματος των συγγραμμάτων με στόχο τον εξορθολογισμό του.

Με ορίζοντα το 2016-2017 το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Όπως είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, «αφού ολοκληρωθούν οι μεταρρθμίσεις τόσο της δευτεροβάθμιας, όσο και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τότε και μόνο μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά για τον επανασχεδιασμό του εξεταστικού συστήματος εισαγωγής στα ανώτατα ιδρύματα με ορίζοντα εφαρμογής του νέου συστήματος την ακαδημαϊκή περίοδο 2016-2017».

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...