Ο ξενώνας του Δήμου Αθηναίων δεν υποδέχεται νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Ο ξενώνας του Δήμου Αθηναίων δεν υποδέχεται νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας
Ο ξενώνας του Δήμου Αθηναίων δεν υποδέχεται νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας


06/04/2020 – 10:34

Την στιγμή που τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση, ο Δήμος Αθηναίων, κλείνει την πόρτα του και δεν υποδέχεται νέα περιστατικά, σύμφωνα με την καταγγελία της φεμινιστικής συλλογικότητας “Μηδενική Ανοχή”.

«Ο ξενώνας του Δήμου Αθήνας έχει κλείσει τις πόρτες τους και δεν υποδέχεται νέα περιστατικα »για λόγους προστασίας των ήδη φιλοξενούμενων από τον ιό, καταγγέλλει η φεμινιστική συλλογικότητα «Καμία Ανοχή». «Στο υπνωτήριο αστέγων οι επιζώσες της ενδοοικογενειακής βίας, το μεγάλο σχέδιο του Δήμου Αθήνας!» σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

Η φεμινιστική συλλογικότητα «Καμία Ανοχή» ζητά «να επιταχθούν τώρα τα ξενοδοχεία για την ασφαλή διαμονή των γυναικών, παιδιών, αναπήρων και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που αντιμετωπίζουν έμφυλη ή/και ενδοοικογενειακή βία».

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία:

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας οδήγησε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στη χρήση ξενοδοχείων, προκειμένου οι επιζώσες εμφυλης βίας να βρουν ασφαλες καταφύγιο μακριά από τον κακοποιητή. Το ίδιο μέτρο έχει ήδη ληφθεί από πολλές άλλες πόλεις στην Ευρώπη.

Και αντί να ακολουθήσουν το παράδειγμα του δήμου Αλεξανδρούπολης, ποιο είναι το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων για την επίλυση του ζητήματος;

Σε επικοινωνία μας την Παρασκευή με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, η απάντηση που λάβαμε μας τρομάζει και μας εξοργίζει.

Ο ξενώνας του Δήμου Αθήνας έχει κλείσει τις πόρτες τους και δεν υποδέχεται νέα περιστατικα «για λόγους προστασίας των ήδη φιλοξενούμενων από τον ιό». Στην επιμονή μας πως πολλά κινδυνεύουν περισσότερο από τους κακοποιητές τους πάρα από τον ιό, και πως οφείλουν να βρουν λύση, όπως τεστ ή καραντίνες, για να κρατήσουν τις πόρτες ανοιχτές, η αρμόδια υπάλληλος μας παρουσίασε το σχέδιο του κυρίου Μπακογιαννη.

Τα νέα περιστατικά θα οδηγούνται στα υπνωτήρια αστέγων!

Χωρίς καμία πρόβλεψη για την αναγκαία και απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη των επιζωσών από ειδικευμένο προσωπικό, ούτε καν για την ασφάλεια τους από απειλητική «επίσκεψη» του κακοποιητή.

Το γεγονός δε ότι δεν τίθεται καν ως ζήτημα η προστασία του άστεγου πληθυσμού, άτομα με ηδη εξασθενημένους οργανισμούς, από τον ιό, αφού αυτός υποτίθεται είναι ο φόβος που «κλείνει τις πόρτες» των ξενώνων, αποτελεί ενδεικτικό της απόλυτης και εγκληματικής αδιαφορίας του Δήμου γι’ αυτές τις ζωές. Είναι σαφές ποιοί και ποιές περισσεύουν για το Κράτος και τους μηχανισμούς του. (Η ομάδα Μοίρασμα έχει αναδείξει πολλές από τις πτυχές της στοχευμενης θανατοπολιτικής του Δήμου Αθηναίων απέναντι στα άστεγα άτομα).

Στη Θεσσαλονίκη, νεαρή κοπέλα κάλεσε την Παρασκευή το αρμόδιο Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου, ζητώντας βοήθεια για εκείνη και τη μητέρα της, ζητώντας ένα σχέδιο διαφυγής από ένα κακοποιητικό περιβάλλον, και της απάντησαν να καλέσει από Δευτέρα! Λες και η διαφυγή από την ενδοοικογενειακή βία είναι αίτηση που μπορεί να κατατεθεί αργότερα!

Το «Μένουμε Σπίτι» έχει συμπληρώσει ήδη τρεις εβδομάδες ισχύος και ενώ τα στοιχεία από προηγούμενες πανδημίες για την σύνδεση του εγκλεισμού στο σπίτι με την αύξηση της έμφυλης βίας θα έπρεπε να βρίσκουν όλους τους Δήμους της χώρας και την κυβέρνηση με έτοιμο σχέδιο αντιμετώπισης του ζητήματος, δεν έχει υπάρξει καμία συγκεκριμένη δράση.

Η Κυβέρνηση έχει την πλήρη πολιτική και ηθική ευθύνη για όλα τα άτομα που έχει εξαναγκάσει να ζουν σε καθεστώς συνεχούς φόβου και κινδύνου για τη ζωή τους.

Να ληφθεί αύριο κιόλας σχετική απόφαση από την Κυβέρνηση και όλους τους Δήμους της χώρας για την ασφαλή φιλοξενία όσων κινδυνεύουν από το «Μένουμε Σπίτι».

Να επιταχθούν τώρα τα ξενοδοχεία για την ασφαλή διαμονή των γυναικών, παιδιών, αναπήρων και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που αντιμετωπίζουν έμφυλη ή/και ενδοοικογενειακή βία.

Ούτε μια λιγότερη.
Ούτε μια μόνη απέναντι στην έμφυλη βία.
#HomeIsNotSafe4All #ΚαμίαΜόνη #ΚαμίαΑνοχή

Συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών στην καμπάνια της Καμίας Ανοχής, απαιτώντας από την κυβέρνηση άμεση δράση για τις επιζώσες.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...