Ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης

ΤΑΧΙΣΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ                                                                                                   

Τους βασικούς άξονες δράσης της κυβέρνησης παρουσίασε στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ταχύτερη έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια και το πέρασμα σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ξεδιπλώνοντας τον «οδικό χάρτη», ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η τάχιστη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, χωρίς υποχωρήσεις αρχών και αδικαιολόγητες κωλυσιεργίες.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, υπογράμμισε ότι σε δεύτερη φάση προέχει η έναρξη της συζήτησης για τον προσδιορισμό συγκεκριμένων μέτρων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Βάσει των αποφάσεων του περασμένου Μαΐου, δηλαδή σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο. Επιπλέον, σημείωσε απώτερος σκοπός είναι η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.  Επόμενο βήμα για τον κυβερνητικός στρατόπεδο, είναι η προσέλκυση των επενδύσεων, καθώς επίσης και τα ζητήματα της καθημερινότητας από τα οποία θεωρούν ότι θα κριθούν εν πολλοίς.

Όσο για τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν φθορά της κυβέρνησης, ο κ. Τζανακόπουλος έσπευσε να τις υποβαθμίσει χαρακτηρίζοντας τα ευρήματά τους «αντιφατικά και παράδοξα». Όπως είπε, «οι δημοσκοπήσεις ούτε ανεβάζουν ούτε ρίχνουν κυβερνήσεις», διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και τη ρύθμιση του χρέους.

«Στρατηγική και στόχος της Ν.Δ. ένα τέταρτο Μνημόνιο»

Με φόντο τα παραπάνω και αιχμή τα σενάρια αλλά και τις δηλώσεις του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου περί τέταρτου μνημονίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτόξευσε πυρά προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  «Το 4ο μνημόνιο είναι η στρατηγική και η ατζέντα της ΝΔ. Η ΝΔ θέλει να αποτύχει η προσπάθεια της κυβέρνησης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης», σημείωσε .

Όπως είπε, «θέλει να αποτύχει η προσπάθεια για τη ρύθμιση του χρέους, ώστε να βρει τη δικαιολογία για να επιβάλει ένα σκληρότατο πρόγραμμα λιτότητας, ως αντάλλαγμα για τη ρύθμιση του χρέους. Αυτή την ατζέντα και αυτόν τον πολιτικό στόχο και αυτή την πολιτική στρατηγικής της ΝΔ και της ηγεσίας της, δεν πρόκειται να την επιτρέψουμε».

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε άκρως επικίνδυνο για την ίδια τη χώρα το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη ότι το πρόγραμμά του περιλαμβάνει: οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις, ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και διαιώνιση της ανοχής απέναντι στο σύστημα διαπλοκής.

«Συναίνεση για να συγκροτηθεί το ΕΣΡ»

Με αιχμή τέλος τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη ρύθμιση στο τηλεοπτικό τοπίο, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι « από την αρχή υπονόμευσε κάθε προσπάθεια ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Υπονόμευσε την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ και παρέβη τη συνταγματική της υποχρέωση να συναινέσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ».

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα συναίνεσης στο δημόσιο βίο και μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, που φάνηκε και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων. «Βασικός μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι: Αυτή η ατμόσφαιρα συναίνεσης να οδηγήσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, έτσι ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», ξεκαθάρισε. Διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχτεί την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς απόλυτης ανομίας και ασυδοσίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...